Kerro vapaasti millaisia juttuja haluaisit lukea Huipun www-sivuilta? Ja Huippu kiittää!


Blogit

Setämiehet: Missä olit kun kuulit Ylläksen tappajavyörystä?

”Sammutin katumaasturin mörkömoottorin Kesänkijärven rannassa P-paikalla.
Viereinen vänkäri, vähemmistöjen edustajaksi mukaan otettu jakolautailija kysyi H. Moilasena oleellisen. ”Tästäkö se lähtee?” Niin, tästäkö se lähtee… Tästäkö se todella lähtee kauhujen kevät 2017 liikkeelle? Pitääkö lumiturvallisuus olla tentittynä, ennen kun voidaan kurvata puskista avonaisemmille mansikkapaikoille? Onko Henttosen kirja haettava takaisin divarista, mihin muija sen konmaritti?” Aina ajan hermoilla liikkuvat Setämiehet ottavat kantaa Ylläksen taannoista lumivyöryä seuranneeseen julkisuusvyöryyn.

Kommentit: 0

Ultra Marathon du Mont Blanc – arvonta käynnissä

”Jokavuotinen maailman suurimman ja arvostetuimman polkujuoksutapahtuman pääsyprosessi on jälleen alkanut, ja suurimmalla osalla on aika heittää arpaliput tapahtumaan pääsemiseksi.
Osallistuminen ei ole monellekaan ultrajuoksijalle itsestään selvyys. Tapahtumaan voi päästä tarpeeksi ITRA-pisteitä keräämällä eli pärjäämällä ultrajuoksukisoissa tai sitten kiertämällä tarpeellisen määrän tarpeeksi pitkiä ultrajuoksuja. Onneksi nykyisellään systeemillä suomalaisellakin juoksijalle pisteiden kerääminen on helppoa”, kertoo viisi kertaa UTMB:lle osallistunut ja kuudetta kertaa mukaan pyrkivä Heikki Hihnala. Tällä kertaa tavoitteena on CCC – 101 kilometriä.

Kommentit: 0

Matka polkujuoksun kehtoon

”Reitti huipulle menee Appalakkien komeimmissa maisemissa, ja on jokaisen lähialueen jenkkivaeltajan ultimate bucket -listalla. Etenkin scrambling-kiipeilyosuus oli hauska. Paljon loikkia ja kapeita kanjoneita, joista juuri ja juuri pääsi turvallisesti yli. Huipulta avautuivat uskomattoman komeat maisemat Virgian vuorille ja viininkasvatuslaaksoon.” Heikki Hihnala käy blogissaan läpi USAn hienoimpia polkujuoksukohteita, ja sijoittuu Greensboron Trail Maratonissa loistavaksi kolmanneksi!

Kommentit: 0

Mt. Baker Highway

”Mt. Bakerin hiihtokeskuksesta tulisi seuraavien päivien aikana yksi ehdottomista suosikeistani maailmassa. Keskus, joka on etupäässä lokaalien oma keskus, jossa ei ole vauhdikkaita afteripaikkoja, hienoja hotelleja tai majoitusta ylipäätään. Muutama lodge löytyy tien varrelta keskuksen alapuolelta. Parkkipaikan nurkassa on ulkohuussi, lähimmältä hissiltä löytyy vuokraamo, jonka yläkerrassa on pieni ja tunnelmallinen pubiini. Paikka johon pääsee laskupäivän jälkeen hetkeksi lämmittelemään ja levittämään vaatteensa kuivumaan. Asuntoautossa ei kuivu.” Tuomas Kairan matkakertomus USAsta!

Kommentit: 0

Paavo ja Eero Saarela: Koko kausi downhilliä – kisaroadtrip Schladmingista Val di Soleen

”Rata ei ole kiva. Se on kapea ränni, jossa on vain yksi linja jota pyyhältää alaspäin, ja voittaja on se, joka käyttää vähiten jarrua. Vauhdit nousevat paikoitellen huimiksi ja jälki kaatuessa on sen mukaista.” Huipun numerosta 11 tutuksi tullut sympaattisen hurjapäinen isä ja poika -kaksikko kertoo menestyksekäästä kisakaudestaan Euroopan downhill-areenoilla.

Kommentit: 0

Nuuksio Classic 2016 – täältä tullaan!

Nuuksio Classic Marathoniin, johon olen tässä kohtaa liekeissä lähdössä, on enää pari päivää aikaa. Juoksukilometrejä on viimeisen kuukauden aikana kertynyt huolestuttavan vähän, mutta yritän omaa mieltäni rauhoitella ja vakuutella ettei pidä tuijottaa pelkkiä juoksusuoritteita. Vaikka mikään aiemmin rakastamani laji ei ole kesän aikana niin mansikoilta maistunut, niin ei se tarkoita sitä, että olisin jäänyt sohvalle makaamaan. Sen sijaan olen hakenut uutta virtaa seikkailuista.

Kommentit: 0

NUTS Karhunkierros 31k – ei kuitenkaan mikään minimatka

”Mäessä ohitimme muutaman väsyneen kulkijan ja kehotimme heitä liittymään meidän rauhalliseen, mutta koko ajan eteenpäin menevään mäen tappo vauhtiin. Lisää voimaa antoi jo kisatorilta kuuluvat kannustukset. Viimeinen alamäki ja pian kuulin nimeni kuulutettavan. Maaliin saavuin ajalla 6:13:36. En olisi ikinä uskonut viimeisen taipaleen ottavan niin paljon aikaa kuin se otti, mutta lopulta sillä ajalle ei ollut merkitystä. Olin juossut elämäni tähän mennessä pisimmän ja eniten nousumetrejä sisältävän matkan. Olin maalissa hyvissä voimissa, joka oli ollut myös yksi oma tavoitteistani. Olin voittaja, enkä millään minimatkalla.” Pauliina Sjölund Karhunkierroksella.

Kommentit: 0

Minimatkalaisena kohti NUTS Karhunkierrosta

”Viimeisen kuukauden aikana olen saanut muutaman kerran aiheutettua pientä hämmennystä kertoessani, että uusimpana liikuntaharrastuksena listalleni on noussut polkujuoksu. Anteeksi mikä? Mitä siinä tehdään? Nopeasti lisännyt, että laji tunnetaan myös nimellä Trail Running. Molemmissa tapauksissa henkilö, jonka kanssa olen keskustellut, on kertonut miettineensä, että mitähän siinä juostessa samalla poljetaan.” Pauliina Sjölundin blogissa valmistaudutaan Karhunkierrokselle.

Kommentit: 0

Honor Wake Jam 13. – 14.2.2016

Ensimmäiset Pohjoismaissa järjestetyt kansainvälisen tason wakeboarding-sisäallaskilpailut tarjosivat erinomaista silmänruokaa vauhdinnälkäisille, kertoo paikan päältä Tomi Tähti: ”Kilpailun näyttämönä toimi 40 m pitkä allas, jos osanottajat pääsivät näyttämään taitojaan. Huolimatta suhteellisen pienestä tilasta verrattuna merelle tai järvenrannalle sijoitettuihin yli 100 metrin pituisiin kaapeliratoihin, tila riitti mainiosti. Erittäin ilmava ja vauhdikas kilpailu päästiin vetämään kunnialla loppuun molempina päivinä.”

Kommentit: 0

A dream about Japan

”Nihon no koto yume – A dream about Japan” on kunnianosoitus Japanin uskomattoman hienolle luonnolle, lumelle ja kulttuurille. Lyhäri on kuvattu vuosina 2014-2015 Hakubassa, sekä Naganon, Myokon ja Nozawa Onsenin alueilla.

Kommentit: 0

Mistä sukset? Tee itse!

”Minulla ei ollut tulevalle kaudelle, tai oikeastaan täällä pohjoisessa jo kovasti käynnissä olevalle, oikein sopivia suksia. Vanhat siteeni olivat hajonneet edellisellä kaudella ja siirryin nyt lopulta tech-siteisiin ja -monoihin. Niihin taas ei oikein sopinut liian jäykät ja leveät vanhat sukseni, joten jostain piti keksiä rennommat ja kapeammat sivakat. Marraskuun joulutonttu järjesti tilanteen; eteeni tipahti mahdollisuus, jota en voinut mitenkään olla käyttämättä. Sosiaalisen median kyltymättömistä syövereistä silmiini sattui tapahtumailmoitus: skibyggningsworkshop, Tromsø. Aivan sama miten, rahaa ei ollut, mutta tuonne oli päästävä.” Anna Pakkasen blogissa tehdään sukset Tromssassa.

Kommentit: 0

Muistoja Kicking Horsesta

Paul Siljama avaa syyskauden muistelemalla viime talven retkeään Kicking Horsen isoille harjanteille, kuruihin ja metsään. ”Harvassa keskuksessa pääsee laskemaan niin hauskaa maastoa suoraan hissiltä, ilman mitään ylimääräistä työtä. Eli jos miettii vielä minne ensi talvella matkaisi, Kanadan Brittiläinen Kolumbia ja Kicking Horse ovat minun lämpimästi suosittelemiani!”

Kommentit: 0

Pallas Kiteweek 2015

Pallas Kiteweekiä vietettiin tällä kertaa tuulisissa olosuhteissa, kertoo Tomi Tähti. ”Myrskyn aikana näkyvyys putosi muutamaan kymmeneen metriin ja tuuli nousi muutamassa minuutissa 5 m/s noin 15 m/s Palkaskeron rinteen puolivälissä. Taas hyvä osoitus siitä, että kannattaa tarkkailla ympäristöä ja pilviä varsinkin, kun on leijan kanssa liikkeellä. Pilvien siirryttyä keli
olikin mitä parhain hetken aikaa ja jatkui hyvänä huipulla auringonlaskuun asti.”

Kommentit: 0

Setämiehet: Japani rules, kovaa munaa aamupalaksi kiitos!

”Jalli eli Japan air lines rullasi ihanasti irti arjesta Helsinki-Vantaalta. Kalliit yhdeksän euron lähtöoluet oli juotu reteesti ja tuliaiset oli jo hankittu kotiväelle ennakkoon. Fiilikset olivat korkealla. Nyt voisi keskittyä vain ja ainoastaan siihen itseensä, eli putikan laskuun. Kotiin tulon jälkeen sitten painopiste olisikin pelkissä laskuissa.” Setämies Temppu Ripatti kävi katsomassa Myokon lumet: kyllä riittää.

Kommentit: 0

Paul Siljama: Brittiläinen Kolumbia, the Pacific North West.

Paul Siljama on aloittanut kautensa Brittiläisessä Kolumbiassa, jossa olosuhteet ovat lumiset mutta vyöryherkät. ”Vaikka vuorilla olisikin tosi sketsit lumet, on hyvä päästä ylös, ulos, kokeilla ja tehdä turvallisia päätöksiä. Joten lähdimme vaeltamaan ylös metsään, pysyimme harjanteilla, loivissa mäissä ja kokeilimme lunta suksien ja lautojemme alla.”

Kommentit: 0

Kite-harrastajan Pallas on parasta Suomessa

”Helpoimmat olosuhteet leijan nostoon Pallaksella tarjoutuvat Palkaskurusta. Avointa tilaa on runsaasti ja kurun pohjallakin ollaan jo puurajan yläpuolella. Kävelymatkaa latua pitkin sopivalle spotille on noin 300 m – 1 km riippuen siitä, miten isolla riskillä haluaa lähteä haastamaan puiden sekaan.” Tomi Tähti näyttää miten Pallas otetaan haltuun kite-harrastajan silmin.

Kommentit: 0

Parkkimiehen Åre on parkkia isompi

Loska.fi:n toimittaja Antti Taavila lähti viime keväänä ottamaan selvää länsinaapurimme legendaarisimmasta hiihtokeskuksesta. Jon Olsson Invitationalin aikaan toteutettu ekskursio todisti, että Åressa riittää ulottuvuuksia myös vapaalaskuun, rinnehiihdosta ja mannermaisesta oheisohjelmasta puhumattakaan. Talviurheilun lisäksi siellä voi ainakin syödä, juoda ja käydä discossa. Oheista autoa ajaa Jon Olsson.

Kommentit: 0

Tommi Laitervo juoksi seinät nurin Alpeilla

Janne Mukkalan haastattelussa Tommi Laitervo, jonka maraton vei tällä kaudella mm. Keski-Eurooppaan ja Pyhälle.

Kommentit: 0

Janne Mukkala: Taistelu sijoituksista Tunturimaratonilla

”Jos Chamonixin reissu meni täydellisesti ilman kaatumisia ja kramppeja, nyt kompuroin ja kramppailin sitten senkin edestä. Pari kertaa kaaduin kunnolla, muutaman kerran sain korjattua käsillä ja lukemattomia kertoja selvisin muutamalla nopealla joskin hyvin etupainoisella korjaavalla askeleella.”, kirjoittaa Savukosken Gebrselassie Janne M.

Kommentit: 0

Paul Siljama: talvimuistoja Brittiläisestä Kolumbiasta

Videolla tunnelmia Paulin viime talven Whitewater-seikkailusta. ”Helposti sanoisin, että yksi lempipaikoistani tällä planeetalla: ihmiset mukavia, mahtavaa jyrkkää metsää ja siellä myös sataa paljon lunta.”

Kommentit: 0

Janne Mukkala: Marathon du Mont Blanc

Janne Mukkalan ja Tommi Laitervon juoksu-urakka Mont Blancilla sai onnellisen lopun: Mukkala tunsi itsensä Il Falcoksi ja ohitteli kilpailijoitaan alamäessä kuin liukuhihnalla. Tankkaus onnistui täydellisesti, krampit olivat vähäisiä ja jalat alkoivat painaa vasta Flégèressä. Ensi vuonna uudestaan?

Kommentit: 0

Hochgurgl/Obergurgl FWQ****

Jenni Kaipainen päättää kisakautensa Obergurglissa, missä suorituspaikat olivat jopa pelkoa herättävät.

Kommentit: 0

Paul Siljama ja mystinen Stevens Pass

Paul Siljama ajoi arokierijöitä väistellen preerioiden halki Cascade-vuoristoon ja löysi Twin Peaks -henkisen pikkukylän ainutlaatuisine henkilögallerioineen. Oppaana toimi mm. Michael ”the bird man” Shaffer.

Kommentit: 0

Mont Blancin maratoonarit lähtökuopissa

Janne Mukkala on saapunut h-hetken lähestyessä alpinismin pääkaupunkiin. Viisi päivää ennen strarttia ohjelmassa on pientä verryyttelyä ja hiilihydraattivarastojen täydentämistä pastalla ja pullalla. Melkein kaikki voitava maratonia varten on nyt tehty, vai onko sittenkään…

Kommentit: 1

Työväen juhlaa vuorilla

Janne Mukkalan maraton-treenit jatkuivat Hattukuruilla, Bogefjellissa, Fugldalsfjelletissä ja Cohkkugiettivarrissa. 23 tunnin ja yhteenlaskettuna 8000 metrin nousun kruunaa siirtyminen dementoituneiden pappojen lajiin: sauvajuoksuun.

Kommentit: 0

Janne Mukkala: Vesiperä Norjassa

”Odottelimme ja suunnittelimme ja suunnittelimme odotimme. Päädyimme lopulta ottamaan suunnan kohti Furuflatenia ja suoraan kylästä nousevaa Nedretindeniä. Nousimme osapuilleen seitsemäänsataan metriin, mutta edellisen päivän kokemuksista peljästyneinä pakitimme jyrkänteen alta ja laskimme kohtalaisen asiallista mäkeä puurajaan. Siitä alaspäin lasku olikin enemmän tai vähemmän temppuilua sakeassa puskassa märässä ja ilkeän tiiviiksi painuneessa lumessa toikkaroiden”.
Mont Blancin maratonille treenaava Janne Mukkala kävi toteamassa, että Pohjois-Norjan skinitreenikelien varaan ei koko kunnonkohotusta kannata laskea.

Kommentit: 0

Matkalla Mont Blancin maratoniin: 3 viikkoa…

Tommi Laitervon ja Janne Mukkalan maraton-urakan loppu häämöttää kolmen viikon päässä. Tällä kertaa Tommi paljastaa blogissaan, että hihoista löytyy suoritusta ajatellen vielä pari vakuuttavaa ässää: happiteltta ja Elbrukselle nouseminen.

Kommentit: 0

Vasta kruunattu Kukkulan kuningas jatkaa maraton-urakkaa

Mont Blancin maratonille treenaava Janne Mukkala antautui kilpailuvietin valtaan ja voitti viikko sitten itselleen Kukkulan kuningas -tittelin. Mukkala arvelee, että voitto tuo uutta potkua myös kesän kisoihin, sillä voittaminen on keskimäärin mukavampaa kuin häviäminen. Mukana tiimikaveri Tommi Laitervon kuulumiset.

Kommentit: 0

Tommi ja Janne: treenit jatkuvat ylä- ja alamäessä

Hiihtomiehet Tommi Laitervo ja Janne Mukkala jatkavat kulkuaan kohti Mont Blancin maratonia. Treenit ovat jatkuneet edelleen mäkiolosuhteissa: Laitervo luottaa toistoon 45 metrin nousussa Turun Hirvensalossa, kun taas Mukkala kävi vetäisemässä 1000 korkeuserometriä Hahttagaisin rinteillä, Storfjordissa. Millä tekniikalla kisa lopulta voitetaan, selviää kesäkuussa.

Kommentit: 0

100 päivää Mont Blancin maratoniin

Janne Mukkalan leppoisassa blogissa ei varsinaisesti pingoteta tulevan Mont Blancin maratonin vuoksi, mutta: ”Todellinen ryhdistäytyminen treenin suhteen olisi syytä tehdä!” toteaa Janne ja kiipeää Huttu-Ukolle neljä kertaa putkeen. Mukana myös kisakumppani Tommi Laitervon kuulumiset toimisto-olosuhteista.

Kommentit: 0

Jenni Kaipainen: Nendaz FWQ****

Sairastelusta kärsinyt Jenni Kaipainen yltää kaikesta huolimatta hyvään suoritukseen Nendazin freeride-kisoissa. ”Mentiin tosi rauhassa ylös, ja silti jäi aikaa odotella ennen omaa toista laskua. Toisen laskun eka hyppy oli kikkeri. Sen jäkeen minulla oli tarkoitus mennä puitten vierestä hauska droppi, mutta tajusin, että se tulee liian nopeaan…”

Kommentit: 0

Kaukopartio Kanadassa VOL 3.

”Päätimme nostaa kytkintä aikomuksenamme suunnata randoilemaan Rogers Passiin. Kelit olivat kuitenkin isojen sateiden jälkeen todella hasardit, ja Rogers Passin randopaikat oli lyöty isojen sakkojen uhalla kiinni. Piti siis laittaa suunnitelmat uusiksi ja suunnata kohti Nelsonin kylän lähellä olevaa hienoa Whitewater-hiihtokeskusta.”

Kommentit: 0

Kohti Mont Blancin maratonia

Kuinka sujuu suksimiehiltä juokseminen? Siitä otetaan selvää Huipun blogissa, kun Janne Mukkala alkaa kirjoittaa valmistautumisestaan kesäkuun lopussa juostavalle Mont Blancin maastomaratonille. Yksin hän ei ole liikkeellä vaan mukana kuviossa on myös Tommi Laitervo. Tommi onkin numeroa kovempi hanu, joka ei tyydy vain maratoniin vaan osallistuu myös edeltävänä perjantaina juostavaan 80 kilometrin kisaan…

Kommentit: 0

CGC Jasna Adrenalin, FWQ***

Jenni Kaipainen on kisablogissaan tällä kertaa Jasnassa, jossa kaikki ei ole pelkkää auringonpaistetta. ”Vaikka kisoissa on yleisesti ottaen hauskaa, rentoa ja hyvä tunnelma, niin kaikella on myös kääntöpuolensa: loukkaantumiset, vaikeat olosuhteet, oottaminen, oottaminen ja oottaminen. Huomasin, että lähes kaikki reissun kuvat liittyy oottamiseen, joten nyt on ehkä hyvä sauma kertoa tästä toisesta puolesta…”

Kommentit: 0

Jenni Kaipainen: Eldorado Freeride FWQ****

Jenni Kaipaisen blogissa ollaan kisamatkalla Andorrassa.” Lähettiin könyämään ylös. Alku oli iisiä, tosin lopussa jyrkkää kenttää. Mutta sen jälkeen se oli vaikein ja kamalin haikki, mitä ikinä oon menny. Sielä oli muutamassa kohtaa köysi, mutta silti voin myöntää, että pelotti. Yks paikka liu´uttiin kyljellään alas köyestä kiini pitäen. Toivottiin vain, että pysähytään ennen kivikkoa. Jouduttiin kävellä kivistä harjannetta alaspäin aika pitkän matkaa. Se oli pelottavaa se. Lähtöpaikalle pääsy kesti 1 tunti ja 40 minuuttia.”

Kommentit: 0

Jenni Kaipainen: Axamer Lizum

Jenni Kaipainen Innsbruckissa, Axamer Lizumin kisoissa. ”Tuomarit sano ennen kisaa, että tämä on enemmän lasku- kuin hyppykilpailu kovien olosuhteiden takia. Yleinen tunnelma oli erilainen kuin normaalisti. Ketään ei oikein tuntunu jännittävän, ja itse mäki sai aika paljon kritiikkiä niin nais- kuin mieslaskijoiltakin. Toisaalta, se on kaikille sama, ja se kuka keksii jotakin luovaa, todennäköisesti pärjää.”

Kommentit: 0

Kaukopartio Kanadassa VOL 2.

Kanadan Kaukopartion tuoreesta blogipäivityksestä käy ilmi, että puuteritielle on viimein satanut lunta!

Kommentit: 0

Kaukopartio Kanadassa

”Rogers-solassa vedimme vajaan tonnin nousun. Lumi oli nätisti sanottuna vaihtelevaa, mutta hiki tuli pintaan ja maisemat olivat hienot. Huomisesta alkaen keli muuttuu ja kylmä korkeapaine väistyy lumisateiden tieltä. Sitä odotellessa…”, kirjoittaa blogissaan Kanadan betonisilta puuteriteiltä Huipun kuvatoimittaja Mikko Lampinen.

Kommentit: 0

Jenni Kaipainen kisoissa – Engadin Snow ja Big Mountain Hochfügen

Jenni Kaipaisen kisablogista selviää, että Engadinissa on enemmän lunta kuin miesmuistiin ja meininki on sveitsiläisten kisoissa hyvää. Kovatasoisissa Hochfügenin kisoissa taas on järjestelyt viimeisen päälle, mutta vapaalaskukisojen tuomaripelissä ei ole kehumista! Saattaa jopa olla, että pisteet ovat menneet väärälle laskijalle. ”Mutta ensi viikolla on Axamer Lizum FWQ***, jossa on todennäköisesti samat tuomarit. Pitää siellä näyttää niille sitten, että kyllä suomalaisetkin osaa laskea!” Sisun puutteesta meitä on ainakin turha syyttää.

Kommentit: 1

Paul Siljama BC:n tattimetsässä

Vapaalaskija Paul Siljama, tyynylinjatohtori Tanner Hall ja hiihtolegenda/elämäntapaintiaani Michael Shaffer tutustuivat seurueineen aamu-usvan keskeltä sarastavaan tattivaltaiseen pohjoisseinään British Columbiassa. ”Mielenkiintoista! Tulee sellainen fiilis, että haluaa vain mennä ylös ja kokeilla kaikkea”, kirjoittaa Paul. Kokemusta todistavat kuvat ja video.

Kommentit: 0

Terveiset Verbier Freeride -viikon finaalista

Jenni Kaipainen kertoo blogissaan kuulumiset sumuisesta Verbier Freeride -viikon finaalista. ”Positiivista Verbierissä oli se, että lähtöpaikalle pääsi traversaamalla ja viiden minuutin haikilla. Toisaalta haikatessa suurin jännitys yleensä kaikkoaa.” Hauskassa päivässä ei jäänyt harmittamaan edes suksen irtoaminen.

Kommentit: 2

Hissioffaria Kanadassa

Maaliskuussa 2013 pitkäaikainen haave toteutui. Yksitoista laskupäivää Kanadassa odotti kahta vapaalaskuun hurahtanutta harrastajaa. Koska kyseessä oli ensimmäinen kerta sille suunnalle, retkeä suunniteltiin pitkään ja konsultointia matkatoimistojen kanssa tehtiin ahkerasti. Tarkoituksena oli nautiskella kaikesta mitä BC ja Alberta pystyisivät tarjoamaan.

Kommentit: 0

Nordic Hooligans: Kikkailua Serenassa

Paul Mikkonen nauttii bloginsa videoklipeissä ensilumista Serenassa. Mukana Jussi Mononen. Kuvassa Aleksi Laitinen, Paul Mikkonen ja AJ Kemppainen pohjoisessa, missä lumesta on saatu nauttia jo jonkun aikaa. ”Fiilikset on aina yhtä huipussa, kun lumen kanssa on tekemisissä!” kirjoittaa Mikkonen.

Kommentit: 0

Nordic Hooligans: Making of Video

Tervetuloa Nordic Hooligans blogiin! Jaamme täällä kaikki hyvät ja huonot hetket jotka tulevat vastaan leffaa tekiessä. Julkaisemme ”making of” videoita, kuvia ja fiiliksiä mahdollisimman usein läpi koko talven aina ensi syksyn ensi-iltaan asti.

Kommentit: 0

Ruskapyöräilyä tuntureilla

Pari viikkoa sitten pyöräiltiin pohjoisessakin vielä lyhyissä kamppeissa.

Kommentit: 0

Kiteilyä jäällä ja vedessä

Leijasurffaus vai leijahiihto. Kumpi on parempaa, kivempaa tai helpompaa? Vastauksia riittää yhtä paljon kuin harrastajiakin. Minulle kelpaa kumpi tahansa.

Jos leijasurffauksesta kiinnostuneella henkilöllä on kokemusta esim. wakeboardilla ajosta tai laitesukelluksesta, voi olettaa, että vauhti ja veden alla käyminen eivät säikäytä harrastajaa. Mutta yhtä hyvin kiteilijänä voi olla rauhallinen pilkkijä ja maastohiihtäjä, joka haluaisi vain avustusta kala-apajille pääsemiseen.

Kommentit: 0

Tromsøn ensimmäinen enduro

Ajatus Tromsø Endurosta syntyi noin vuosi sitten, kun olin kotivuorellani Kvaløylla hike and bike -lenkillä. Pikku tauolla kaivoin eväsleivät esiin repusta, puuskuttaen samalla hengästyneenä. Hikikarpalot valuivat otsalla, oli yllättävän lämmin syyspäivä. Istahdin kivelle ja ihmettelin vuonon kauneutta ja syksyn kirkkaita värejä.

Ruskan värit vuoren seinämillä antoivat mahtavan kontrastin merelle. Tämän näyn oli nähnyt jo niin monta kertaa silti siihen kyllästymättä.

Kommentit: 1

TURKOOSIT VEDET, AAVAT AALLOKOT

Kesä saapui nopeasti, vaikka lunta oli pohjoisessa enemmän kuin vuosikausiin. Eräänä viikonloppuna lämpötila hyppäsi ylös eikä siitä juuri enää laskenut. Vaihdoin lumilautailuhousut ja -kengät kesäshortseihin ja sandaaleihin – ja olin kuitenkin kotona pohjoisella napapiirillä. Lämpö tuntui hyvältä, ja ilma varpaitteni välissä vielä paremmalta. Ei mennyt kauan, kun aloin jo kaivata merta, sen suolaa ja aaltoja.

Kommentit: 0

Mikä on Huippu?

Uuden vapaalaskuun erikoistuneen lehden tekeminen ja julkaisu on ollut ajatuksissamme jo pitkään. Viime vuoden lopulla ajatukset ja suunnitelmat alkoivat muuttua toteutettaviksi. Tuntui myös siltä, että hetki on oikea.

Suomesta löytyy nykyisin paljon intohimoisia vapaalaskun harrastajia, jotka ovat kiinnostuneita lukemaan tasokkaita juttuja reissuista, välineistä ja mielenkiintoisista hahmoista alalla. Mikä parasta, suomalaisista löytyy tänä päivänä myös maailmaluokan tekijöitä, jotka ovat erittäin motivoituneita aloittamaan puhtaalta pöydältä, uudella tyylillä tehtävän julkaisun toteuttamisen.

Kommentit: 1