Kerro vapaasti millaisia juttuja haluaisit lukea Huipun www-sivuilta? Ja Huippu kiittää!


Ensimmäiset käännökset Ylläksellä

23107253_10155228258528165_223541853_o

Teksti & Kuvat: Mikko Lampinen

Olimme väijyneet yhdessä taisteluparini Antte Lauhamaan kanssa kauden ensimmäistä laskureissua viikonlopuksi Lyngeniin. Alkuviikosta Norjaan iski vuodenaikaan nähden poikkeuksellisen kova myräkkä, ja talvi pääsi yllättämään lumikaaoksellaan autoilijan jopa Tromssassa.

Keli olisi ollut täydellinen keskiviikkona, mutta silloin emme päässeet irtoamaan matkaan. Torstaiksi alueelle iski uusi myrsky todella rajujen tuulien, sateiden ja kohonneen lämpötilan saattelemana. Hyvät lumet olivat siis kertaheitolla mennyttä, ja keli jatkuu ennusteen mukaan epävakaisena koko viikonlopun.

Hiihtokuume oli noussut reissua suunnitellessa korkealle ja homma harmitti. Onneksi hyvää lohtua ja apua kuumeeseen tarjosi Lappiin torstaina osunut sankka lumisade. Ylläksellä oltiin jo jonkun aikaa saatu tykitettyä lunta rinteisiin pakkasjakson avustuksella, joten päätimme lähteä koittamaan löytyisikö rinteistä jo parannusta kohonneeseen hiihtokuumeeseen. Ja löytyihän sitä.

1

Nousimme Äkäslompolon puolelta nousevaa Fis-vauhtirinnettä pitkin kabiinihissin yläasemalle.

2

Maailmancup rinne oli yllättävän herkullisessa kunnossa. Kovan keinolumipohjan päällä oli varsinkin lumiaitojen läheisyydessä mukavasti kohtia, joihin tuoretta lunta oli kerääntynyt.
3

Laskimme Maailmancupin kahteen kertaa ja saimme pahimmat poltteet lievitettyä. Lopuksi nousimme vielä kerran takaisin ylös, ja laskimme kiviä väistellen alas Äkäslompolon puolelle.

Ylläksen ensimmäisten rinteiden, Maailmancup mukaan luettuna, pitäisi avautua 18. marraskuuta, ja virallisia avajaisia vietetään 24.-26.11.2017.

4

Tags: , , , , ,

Vastaa