Kerro vapaasti millaisia juttuja haluaisit lukea Huipun www-sivuilta? Ja Huippu kiittää!


Higher Latitude – kaamoksen jälkeen

HigherLatitude3_Huippukuvat_04042017_BW (1 of 2)

kuvat: Jussi-Oskari Taka

Higher Latitude on neljän lumilautailijan; Jussi-Oskari Takan, Eirik Verlon, Krister Kopalan ja Andreas Strømsethin; yritys dokumentoida Pohjois-Norjan lumilautaskeneä tromssalaisen lokaalin näkökulmasta.

HigherLatitude3_Huippukuvat_04042017_BW (2 of 2)

Webisodit rakentuvat sen perusajatuksen ympärille, että päivänvalo on suurin laskemiseen vaikuttava tekijä pohjoisessa.

”Ensimmäinen jakso on kuvattu kokonaan kaamoksen aikana ja silloin valitsemme laskut yleensä lähestymisen perusteella, jotta keretään laskea mahdollisimman paljon auringon loistaessa horisontissa.”

”Toisen jakson teemassa kaamos on päättynyt. Päivät ovat vielä lyhyitä, mutta mahdollistavat isompien missioiden tekemisen. Viimeinen eli kolmas jakso tulee kertomaan pitkistä päivistä ja kauden isoimmista feisseistä. Toivottavasti lumet eivät sula yhtä nopeaan, kuin viime vuonna ja saamme myös hyvän jyrkänlaskukauden toukokuulle. Tällä hetkellä näyttää hyvälle, sillä viime vuonna tähän aikaan kiivettiin jo ulkona sporttia shortseissa”, kertoo Jussi-Oskari Taka, 23, entinen olympia-tason lumilautakrossilaskija, nykyinen täysipäivänen snoukkapummi, Tromssassa asuva rovaniemeläinen.

Jussi esiintyy tämän jutun yhteydessä julkaistavassa webisodin toisessa osassa Kvaløyalla, kurussa. Kolmannen jakson kuvaukset ovat jo alkaneet Senjalla, tosin huonolla menestyksellä: ”Mitään suunnitelluista mäistä ei saatu laskettua korkean lumivyöryvaaran takia.”

”Loppukevään suunnitelmissa on käyttää Lyngeniä niin hyvin hyödyksi, kuin mahdollista, koska sieltä löytyy mielestämme suurin osa laskutyyliimme sopivista mäistä, mutta toivottavasti saamme materiaalia myös muualta.”

Higher Latitude – osa 2

Parhaat sukset vapaalaskuun Huipun verkkokaupasta!
Kaikki DPS -sukset nyt – 30 %. Welcome!

Tags: , , , ,

Vastaa