Kerro vapaasti millaisia juttuja haluaisit lukea Huipun www-sivuilta? Ja Huippu kiittää!


Eetu Rintamaa – Mukavuuslaatikon sisä- ja ulkopuolella

SFRTourValhtorens_Kuva_NicoSchlosser

kuvat: Nico Schlosser, SkiSportFinland, Anttu Oikkonen ja Jani Sorasalmi

Eetu Rintamaa, 20-vuotias freestyle-maajoukkueen laskija, on parhaillaan Mammoth Mountainin maailmancup-kisoissa. Koska Eetu on taitava ja monipuolinen laskija, tämä juttu tulee päättymään Atlantin takaisesta parkista ruotsalaiseen metsään, konkreettisesti.

Alun perin Keravalta kotoisin olevan Eetun ura lähti liikkeelle Talmasta.

Eetu_Rintamaa-2

“Etelän miehenä siellä tuli laskettua koko lapsuus. Aloitin kumparelaskulla, ja sitä tuli tehtyä vuosia. Samalla tietysti laskin myös parkkia. Jossain vaiheessa parkin laskeminen sai paremman otteen minusta, ja päätin tehdä sitä pääsääntöisesti.”

Ura johti maajoukkueeseen, jossa käynnistyi vastikään viides kausi.

Kisalaskeminen on Eetun mukaan hyvin vaihtelevaa.

“Paljon riippuu kisasta ja mistä siitä on kyse. On paljon mahtavia päiviä, mutta myös lukuisia huonoja päiviä kisaamisessa ja sen yhteydessä. Itselleni kisaaminen on paras tapa haastaa itseäni tekemään asioita, jotka ovat mukavuuslaatikon ulkopuolella, ja jos vielä onnistun siinä, mitä olen lähtenyt hakemaan, niin se on se fiilis, miksi minä teen tätä!”

EetuRintamaa_profile_Anttu Oikkonen

Mukavuuslaatikkonsa sisäpuolella Eetu on mahdollisesti aika kaukana parkkien ja hoidettujen rinteiden ulkopuolella.

”Vapaalasku on aina ollut mulle ehkä se kaikista nautinnollisin juttu suksilla, siinä pääsee oikeasti luontoon ja tekemään sitä mistä tykkää, eli laskemaan. Lisäksi tykkään vapaalaskussa siitä, että mun ei tarvii heittää kolmeen suuntaan tuplia.”

Eetu suhtautuu molempiin lajeihin kunnianhimoisesti. Tätäkin haastattelua alettiin tehdä alun perin siksi, että hän on pärjännyt hyvin myös vapaalaskukisoissa.

”Mulle slope-kisaaminen on nykyään aika suunnitelmallista, tavoitteiden hakemista ja kaikin puolin kovaa urheilua, mutta slopekisojakin on paljon erilaisia. Fiilikset mukautuvat paljon kisan mukaan. Kun taas vapaalaskukisaamisessa ei tarvitse ottaa niin tosissaan, vaan se on enemmän hauskanpitoa.”

”Haluaisin pystyä laskemaan kaikkialla kovalla tasolla, oli sitten kyse parkista tai vapaalaskusta.”

Eetu on Svanstein Treeride -metsälaskukisan hallitseva mestari. Vuoden takaisen voiton ratkaisivat nopeus ja tyyli.

Kisan järjestäjiin kuuluva Arto Pitkänen kuvaa Eetun suoritusta näin: ”Eetu laski törkeen kovan ajan (28.03) ja sai tyylipisteitä laskustaan 2 kappaletta, jotka vähensivät (sääntöjen mukaan) aikaa 2 sekunnilla. Täyttä pommitusta koko lasku. Kellään ei ollu mitään saumoja päästä samoille sekunneille.”

”Hän on erittäin taitava. Sellainen jolla on potentiaalia päästä maailman kärkilaskijoihin. Tyyppinä aivan huikea”, Arto lisää.

Eetun mukaan voiton ratkaisi hänen edukseen linjavalinta.

”Sanoisin, että meikän linja, se mistä laskin, siinä pääsi painaan täysiä.”

Svanstein_Kuva_JaniSorasalmi

Tänä vuonna Eetu aikoo slopestyle-kisojen lomassa puolustaa mestaruuttaan Svansteinin metsässä, rennossa ja hauskanpito-henkisessä tapahtumassa, jossa lasketaan ylähäältä alas, jokainen lasku kellotetaan, ja nopeimman ajan saanut on kuningas.

Kuningas myös tienaa jonkin verran, sillä kilpailijoiden osallistumismaksut (100 sek per henkilö) luovutetaan lyhentämättömänä voittajalle.

Sitä ennen pääsee laskemaan jyrkkää, loivaa, tiukkoja mutkia ja hyviä linjoja.

Svanstein Treeride –metsälaskukisa Svanstein Skiissä 18.-19. helmikuuta. Lisätietoja: info@svansteinski.com

Sukset metsälaskuun Huipun verkkokaupasta

DPS Foundation Lotus f124 749 €

Parhaat hinnat lennoille – momondo.fi

Hae, vertaa ja varaa vuokra-autoja

Voita 13 000 euroa seuraavalle 6 kuukaudelle

Kyllästyttääkö työnteko? Piristä päivääsi Tolunassa.

Tags: , , , , ,

Vastaa