Kerro vapaasti millaisia juttuja haluaisit lukea Huipun www-sivuilta? Ja Huippu kiittää!


Setämiehet: Missä olit kun kuulit Ylläksen tappajavyörystä?

16129892_10210146267045744_503315256_o

Teksti: Reuna
Kuvat: Setämiehet

Kesänkitunturin pohjoisseinustalla reilu viikko sitten tapahtunut lumihangen pintaosan siirtyminen alaspäin ja siitä seurannut median myllytys jätti varjoonsa jopa Dannyn ja Eerikan lemmenloman loppuosan. Liukuvista lumipaakuista ei koskaan aikaisemmin ole suomalaisessa mediassa kirjoitettu näin paljon ja värikkäästi.

Häppeningin hirveys oli maalattu uutista klikanneen eteen niin, että vastuuntuntoinen tolkun ihminen kaivautuu syvemmälle kelo-osakkeen kulmasohvaan. Ne jotka eivät mielenterveyttään varjellessaan kieltäneet koko tapahtumaa, saattoivat kirjoittaa IltapäiväLehden kommenttilaatikkoon someraivosta värisevällä etusormella jotain nasevaa vastuuntunnottomista idiooteista ja merkityissä rinteissä pysymisestä. Luonnonvoimien taistossa seksihelle oli saanut talvisen haastajan.

Myös sananvapaudenriistosta kärsivän Yleisradion mukaan, radikaalisti huonompaan suuntaan on muuttunut nyt hiihtomallien työturvallisuus. VapaaLaskuLiitonmiehelle tuli tietysti pakottava tarve käydä tarkastamassa, pitääkö nyt leimahtanut vihapuhe luontoa eli työpaikkaamme, sekä hiihtokuvien taustoja kohtaan paikkansa?! Onko turvallisuuden tunne ja tilannekuva suomalaisissa tunturilaaksoissa todella muuttunut? Pitäisikö Helsingin asemasta aidata Länsi-Lappi? Kuinka monella prosentilla Juha Sipilän lapset liittyvät tähän vyörähdykseen? Mitehä puurajalla, että näkeeköhä paremmin? Synkät kysymykset kiertyvät ihmismieleen, mustaksi möykyksi kaamoksen aikaisten rinnehiihtomuistojen viereen.

IMG_7659[2]

Sammutin katumaasturin mörkömoottorin Kesänkijärven rannassa P-paikalla.
Viereinen vänkäri, vähemmistöjen edustajaksi mukaan otettu jakolautailija kysyi H. Moilasena oleellisen. ”Tästäkö se lähtee?”

Niin, tästäkö se lähtee… Tästäkö se todella lähtee kauhujen kevät 2017 liikkeelle?
Pitääkö lumiturvallisuus olla tentittynä, ennen kun voidaan kurvata puskista avonaisemmille mansikkapaikoille? Onko Henttosen kirja haettava takaisin divarista, mihin muija sen konmaritti?

No eihän se mistään tästä lähde. Paikan päällä käyneenä voin vakuuttaa lappilaisen vapaaliirailun olevan yhtä vaarallista, kuin aina ennenkin. Latutarroistakaan tuskin saa rahoja takaisin. Turmassa loukkaantui lievästi vakava suomalainen, siksi sairaanhoitoa ei tarvittu ja/tai ei otettu vastaan. Vyöryn aikana ja heti sen jälkeen, Sampo Kaulanen arpoi pipoja, aivan kuin mitään ei olisi tapahtunut. Aurinko nousi. Ei toki heti seuraavana päivänä, mutta viikon päästä kumminkin. Dannyn ja Eerikan ikäero ei kaventunut. Kaikki on ennallaan.

Ylläkselle tulevien ei siis jatkossakaan tarvitse tehdä matkustusilmoitusta sisäministeriön sivuilla. Huolestuttavampaa kuin pienet vyörähtelyt, on minusta eettisten nousutyylien aiheuttama laskutaidon taantuminen. Nahkailemalla oppii ehkä syömään jäistä leipää ja olemaan varovaisesti naisten kanssa, mutta ei laskemaan mäkeä. Viekää pullot kauppaan, ostakaa hissiliput ja pistäkää piipparit hetkeksi hanskalokeroon.

IMG_7658[2]

Tags: , ,

Vastaa