Kerro vapaasti millaisia juttuja haluaisit lukea Huipun www-sivuilta? Ja Huippu kiittää!


Ultra Marathon du Mont Blanc – arvonta käynnissä

kuva: UTMB

kuva: UTMB

teksti: Heikki Hihnala
kuvat: UTMB ja Heikki Hihnala

Jokavuotinen maailman suurimman ja arvostetuimman polkujuoksutapahtuman pääsyprosessi on jälleen alkanut, ja suurimmalla osalla on aika heittää arpaliput tapahtumaan pääsemiseksi.

Tämä ei ole monellekaan ultrajuoksijalle itsestään selvyys. Tapahtumaan voi päästä tarpeeksi ITRA-pisteitä keräämällä eli pärjäämällä ultrajuoksukisoissa tai sitten kiertämällä tarpeellisen määrän tarpeeksi pitkiä ultrajuoksuja. Onneksi nykyisellään systeemillä suomalaisellakin juoksijalle pisteiden kerääminen on helppoa, koska tarpeeksi pitkiä kisoja pisteiden keräämiseksi löytyy suomestakin ultrajuoksubuumin myötä esim. Karhunkierroksen, Vaarojen maratonilta , Nuts Pallakselta ja joistain muista pienemmistä tapahtumista.

image2-2

Tänä alkaneena vuonna on ajatuksenani on osallistua UTMB-viikkoon kuudetta kertaa. Aiemmat kerrat ovat olleet PTL*2, UTMB, TDS ja OCC, joten tänä vuonna ajatuksena on saada viimeinenkin matka eli CCC juostua, jolloin pääsisin mukaan harvinaiseen kaikkien UTMB-matkojen läpäisijöiden joukkoon.

Tapahtumassa on nykyisellään mukana 5 päämatkaa, joista luonnehdinnat ovat seuraavat:

PTL: Le Petite Trotte: n.300 km pituutta ja korkeuseroa tarpeeksi vaativaan makuun. Tapahtumassa edetään 2-3 juoksijan ryhmässä. Matka sopii huonosti asfalttiultrajuoksijoille polkujen teknisyyden vuoksi, mutta en ole varma myöskään sopiiko oikeasti kenellekään muulle, kun viimevuosina ainoastaan muutamat kärkijoukkueet ovat päässeet aikarajoissa täyden reitin ilman oikoja ohitse.

UTMB: n. 170 km, pääosin teknisesti helppoja polkuja eli Suomi-scenellä rollaattoribaanaa. Matkalla on mukana maailman ehdoton kärki, ja tämä lienee myös maailman hankalimmin voitettava ultrajuoksu kovan lähtölistan takia. Mont Blancin kierto, komeat maisemat, uskomaton yleisö, kova lähtölista ja arpaonnen tarve houkuttavat osallistujia. Lisäksi suurena plussana hyvät mahdollisuudet päästä lävitse monelle osanottajalle ensimmäinen 100 mailin kilpailu helpon reitin ansiosta.

TDS: n. 120km. Teknisesti välillä mielenkiintoista polkua sisältävä reitti komeissa maisemissa. Jos UTMB:lle ei pisteet vielä riitä, on tämä kisa on hyvä välietappi kokemaan utmb-viikon tunnelma, sillä yleensä tähän kisaan on ollut helpointa voittaa arpajaisista paikka.

CCC: 101 km. Teknisesti helpoin kilpailu komeissa Mont Blancin Sveitsin puolen maisemissa. Ainoa kisa johon en ole vielä ottanut osaa, joten arpalippu lähtee tänä vuonna matkaan.
Pääosa reitistä on kuitenkin tuttua jo aiemmin läpäistyistä UTMB- ja OCC-juoksuista. Hyvä vaihtoehto, jos pidemmät matkat hirvittää tai tekee mieli tutustua ultrajuoksuun asfalttijuoksijan pohjilta.

OCC: 55 km. Suuren suosion saanut pikamatka UTMB-viikolla, joka sopii uraansa aloittaville tai välivuotta pitäville juoksijoille sekä tukijoukoille. Teknisesti kohtuu helppo ja mielenkiintoinen reitti. Lisäksi arvontaan ei tarvitse juuri kokemusta pidemmistä juoksumatkoista, joten tämä tarjoaa hyvät mahdollisuudet päästä fiilistelemään kisatunnelmaa todenteolla.

Lisätietoa tapahtumasta: http://utmbmontblanc.com/en/page/1/The%20event.html

samplehead1280x720_1

1%20utmb16-ptl-pt-01-0132

1%20utmb16-ptl-pt-01-0235

Tags: , ,

Vastaa