Kerro vapaasti millaisia juttuja haluaisit lukea Huipun www-sivuilta? Ja Huippu kiittää!


Mission Mountain – Japani

15626212_763229323828231_2213661915429063804_o
Mission Mountain on ryhmä, jonka muodostavat vuoristo-opas Juho Lukkari, Arto ”Ape” Majava, Sami Sarsama ja Mika Selroos. Tv-ohjelma Erätulillekin hienoja ohjelmia tehneet miehet haluavat esittää projektissaan seikkailuja videojaksoina kaikille, jotka haluavat nähdä jotain uutta: mielenkiintoisia paikkoja ja matkoja sekä ulkoilmaelämää maailman eri kolkissa.

Videoissa miehet matkaavat jossain maan ääressä toteuttamassa unelmiaan ja yrittämässä laskuja mitä erilaisimmilta vuorilta. Seikkailut ja videot toteutetaan alusta loppuun asti itse. Se ei aina ole helppoa, aika ajoin todella vaativissa olosuhteissa.

Mission Mountainin ensimmäinen jakso kertoo matkasta “postikorttivuoren” perässä lähelle Japanin myrskyisää pohjoiskärkeä.

Ape Majava näki joskus Japanissa ollessaan postikortin Rishiri-nimisestä tulivuorisaaresta. Päähän jäi kytemään ajatus laskea alas tuolta hienolta vuorelta. Unelman toteutuminen voi olla valtava haaste, jonka eteen on tehtävä paljon töitä – muuten unelmat voivat jäädä toteutumatta. Reilun kymmenen vuoden kuluttua tuon postikortin näkemisestä Arton unelman kimppuun vihdoin päästiin viime vuoden helmikuussa.

Sää Japaninmeren pohjoisosissa lähellä Hokkaidon saaren kärkeä voi talvisaikaan olla julma. Se, että herrat onnistuisivat yrityksessään laskea alas Rishirin huipulta, riippuu paljon olosuhteista. Raaka tuuli ja lumisade avoimella vuorenharjalla eivät ole paras yhdistelmä. Milloin olosuhteet ovat liikaa?

Mission Mountain – Japani – welcome!

Tags: , ,

Vastaa