Kerro vapaasti millaisia juttuja haluaisit lukea Huipun www-sivuilta? Ja Huippu kiittää!


Backcountry Guiding Norway – uusi suomalaisvetoinen opastoimisto Pohjois-Norjaan

Sail & ski -reissujen vene Islannin vesillä.

Sail & ski -reissujen vene Islannin vesillä.

Kuvat: Juha Tolvanen & Mikko Lampinen

Huipun Pohjois-Norjan kirjeenvaihtaja Juha Tolvanen on perustanut opaspalveluita tarjoavan yrityksen, joka toimii Lyngenin, Tromsøn, Kåfjordin, Tamokin ja Narvikin alueilla. Juhan lisäksi yrityksessä ovat mukana Antte Lauhamaa, Markus Perttunen, islantilainen Höskuldur Jónsson sekä Samuel Geiseler, joka on oppaana pyöräilytouhuissa kesällä.

Opastoimiston nimi on Backcountry Guiding Norway, ja siihen voi ottaa yhteyttä Facebookin kautta (www.facebook.com/backcountryguidingnorway/). Päämaja sijaitsee Lyngenin vuonolla. Kyselyihin vastataan heti, kun ulkoilmatouhuilta keritään.

Selvitimme Juha Tolvaselta, mistä Backcountry Guiding Norwayssa oikein on kyse.

Millaista opastusta toimistonne tarjoaa, Juha?

Tarjoamme pääasiassa opastuksia vapaalaskuun sellaisille asiakkaille, joilla ei ole tarpeeksi tietotaitoa lumiturvallisuudesta, mutta laskutaitoa ja kuntoa on jo sen verran, että pärjää 30-asteisessa mäessä 4 – 6 tuntia päivässä. Tarkoituksena ei ole mennä extreme-mäkiin, vaan nauttia hienoista puuterilaskuista ja maisemista. Opastukset ovat mahdollisia aina yksittäisistä päivistä viikkoon.

Yhteistyökumppanimme kautta voimme järjestää myös opastuksia purjeveneestä käsin, eli sail and ski -meininkiä. Veneessä on mm. oma kokki ja palju, eli todellista luksusta siis. Samalla pääsee paikkoihin, joihin autolla ei pääse. Se on varmasti unohtumaton elämys.

Käytössämme on myös moottorikelkkoja, jotka ovat sallituissa paikoissa käteviä, jos haluaa syvemmälle laaksoihin ja lähemmäs koskematonta puuteria.

img_8563

Järjestättekö opastuksen lisäksi muita palveluja, kuten majoituksia?

Majoituksia emme järjestä, paitsi sail &ski -reissuilla. Majoituksen etsinnässä voimme kuitenkin parhaamme mukaan auttaa.

Kauttamme on mahdollista saada myös lumiturvallisuuskursseja, mikäli haluaa enemmän tietotaitoa vapaalaskuun.

Millaista toimintaa harjoitatte talviajan ulkopuolella?

Kesäisin ja syksyisin järjestetään opastusta maastopyöräilyyn ja merimelontaan pääasiassa Lyngen, Tromsø, Kåfjord ja Narvik -alueilla.

fullsizeoutput_1caa

Minkälainen koulutus ja työkokemus teillä on?

Kaikilla oppailla on pitkä kokemus vapaalaskusta ja takana eritasoisia lumivyörykoulutuksia. Taustalta löytyy esim. pelastajan tutkinto ja ensihoitajan tutkinto yli 15 vuoden kokemuksella, joten turvallisuus on keskeinen ja tärkein teema järjestämillämme opastuksilla. Meillä on valttinamme myös paikalliskokemus ja tuntuma alueen lumiolosuhteista, koska asumme täällä pelimestoilla.

Millaiset ovat olosuhteet Pohjois-Norjassa nyt?

Tänä vuonna on ollut todella lämmin syksy, eikä lunta ole vielä tullut. Vuorten huiput ovat valkoisena, mutta vielä ei ole lunta laaksoissa. Toisin sanoen, vielä on tosi hyvät olosuhteet esimerkiksi maastopyöräilyyn.

fullsizeoutput_208b

fullsizeoutput_207b

fullsizeoutput_1dce

fullsizeoutput_1d8f

Tags: , , , , , , , , , , ,

Vastaa