Kerro vapaasti millaisia juttuja haluaisit lukea Huipun www-sivuilta? Ja Huippu kiittää!


Nuuksio Classic 2016 – täältä tullaan!

kuvat: Pauliina ja Robert Sjölund

Olette tähän mennessä päässeet mukanani valmistautumaan Karhunkierroksen minimatkalle ja kokemaan miten se sitten näin aloittelevalle pidempien matkojen polkujuoksijalle osoittautui olemaan ihan jotain muuta kuin minimatka. Miten elämä sitten jatkui NUTS Karhunkierroksen jälkeen? Miten on valmistautuminen Nuuksio Classic Trail Marathonille ja ensimmäiselle täyspitkälle polkumaratonille sujunut?

Edellisen kirjoitukseni lopussa kerroin vielä hymyssä suin suunnitelmastani juosta Aitoo Traililla kesäkuussa, mutta sitten kisan lähestyessä ei enää huvittanutkaan koko juoksu. Itseasiassa kotona jopa ehkä vähän hiillyin, että miksi minut oli yleensä siihen mukaan ilmoitettu. En enää halunnut kevään polkuhuumassa antamaani vastausta muistaa. Olin väsynyt kaikin puolin ja liikunnan riemu oli kadonnut, en vain oikein tiennyt minne.

Nyt tuohon seuraavaan starttiin, Nuuksio Classic Marathoniin, johon olen tässä kohtaa liekeissä lähdössä, on enää alle viikko aikaa. Juoksukilometrejä on viimeisen kuukauden aikana kertynyt huolestuttavan vähän, mutta yritän omaa mieltäni rauhoitella ja vakuutella ettei pidä tuijottaa pelkkiä juoksusuoritteita. Vaikka mikään aiemmin rakastamani laji ei ole kesän aikana niin mansikoilta maistunut, niin ei se tarkoita sitä, että olisin jäänyt sohvalle makaamaan. Sen sijaan olen hakenut uutta virtaa seikkailuista niin Lyngenin maisemissa kuin Balin suolaisissa aalloissa ja antanut itseni myös levätä. Viimeisen parin viikon aikana olenkin sitten taas jaksanut paremmin tai huonommin, nostella jalkoja yli kivien ja kantojen. Päätavoitteena on päästä ehjänä maaliin ja tuottaa matkalta muutama live-raportti kisaa sosiaalisessa mediassa seuraaville. No ehkä joku aikakin on salaa mielessä, mutta eivätkö toiset toiveet toteudu parhaiten, kun niitä ei kerro ääneen?

Tämän salaisen toiveen toteutumiseksi olisi mukavaa saada mahdollisimman paljon porukkaa polun varrelle ja maalialueelle meitä juoksijoita kannustamaan. Taputuksista ja tsemppihuudoista saa uskomattoman paljon sellaista energiaa, jota ei geelien muodossa pysty nauttimaan! Viime viikonloppuna olin mukana kisaamassa Snowflakes Seikkailussa Vierumäellä. Heti alkumetreillä muutama ystävä yllätti ihanilla kannustushuudoillaan. Hyvin sujunut seikkailukisa antoi enemmän energiaa kuin otti ja luottavaisin mielin lähden hakemaan taas lisää positiivista virettä Nuuksion poluilta. Tervetuloa mukaan seuraamaan Nuuksio Classic Trail Marathonia Facebookissa ja Instagramissa. Myös kisan nettisivuilta http://nuuksioclassic.com löydät lisää tietoa lauantaina 3.9.2016 käytävän kisan aikataulusta, kisaan liittyvästä ohjelmasta sekä parhaat vinkit kannustuspaikkoihin reitin varrella. Nuuksio Classic kisakeskus sijaitsee Nuuksion Siikarannassa, missä on luvassa mielenkiintoista ohjelmaa myös niille, jotka eivät lähde juoksemaan.

Kuva 1 Tafeltinden

Ylämäkitreeniä Lyngenin maisemissa kesäkuussa. Nousumetrejä Tafeltindenille kertyi n. 1400 ja matkaa huipulle ja takaisin n. 20 kilometriä.

Kuva 2 Gollisegga

Lisää verttimetrejä ja tasapainoa kehittävää harjannekiipeilyä saatiin kokea sateen kostuttamilla kivillä juhannusaattona Lyngenin maisemissa.

Kuva 3 Mount Batur Bali

Maastopyöräretki Balin Mount Baturin maisemissa osoittautua aika leppoisaksi ja loivaksi alamäkiajeluksi pääsääntöisesti hyvää asvalttitietä pitkin, mutta maisemiahan tänne lähdettiin ihailemaan.

Kuva 4 Medewi Beach Bali

Medewin rannalla auringon nousussa lenkkeillen päätin ettei mikään tule minun ja Nuuksio Classicin väliin

Kuva 5 Vierumaen poluilla

Vihdoin takaisin juoksun ja polkujen viemänä Vierumäellä onnistuneen Snowflakes Seikkailun jälkeen.

Tags: ,

Vastaa