Kerro vapaasti millaisia juttuja haluaisit lukea Huipun www-sivuilta? Ja Huippu kiittää!


Kalle Carranza surffimaikkana Sayulitassa

_H0A8117
kuvat: Nik West ja surf-lehdet

Kalle Carranzaa voinee kutsua Suomen kansainvälisesti tunnetuimmaksi surffaajaksi, vaikka mies onkin suomalainen vain puoliksi. Kalle on syntynyt Meksikossa, mutta hänellä on suomalainen äiti. Meksikossa hän on nytkin, Sayulitassa, pienessä kalastajakylässä noin 40 km Puerto Vallartasta pohjoiseen. Kalle kuvailee paikkaa todella kauniiksi. Hän opettaa siellä surffia.

Kalle; mukava tyyppi, joka yrittää oppia olemaan parempi ihminen perheelle ja frendeille; puhuu ammattilaisurastaan nykyisin menneessä muodossa. Ex-pro-surffarin ura on Suomen mittakaavassa kuitenkin vertaansa vailla. Yhtenä mittarina tästä ovat ne lukuisat surf-lehtien kannet, joissa hän on esiintynyt: Surfer, Surfers Journal, Surf Europe, Waves…

”Se oli aivan huikeeta aikaa. Pystyi matkustamaan eri mestoihin, sai vaatteita, rahaa, lautoja ja tarroja (!) ilmaiseksi. Tapasin mahtavia ihmisiä, opin eri kulttuureista, eri ihmisistä… Paras duuni ikinä!” hän sanoo itse.

Nykyiseen surffimaikan tehtäväänsä hän on vähintään pätevä: takana on ISA-Level 1, ASI Level 1 ja 2 sekä Tropicsurf-koulutukset, ja surffikokemusta kaiken kaikkiaan yli 25 vuotta.

”Mutta eniten olen pohtinut ja oppinut itse”, hän korostaa. ”Olen katsonut mitä parhaimmat surffarit tekee, olen miettinyt ja opiskellut mun omia liikkeitä, ja kaiken tämän kokemuksen perusteella pystyn ymmärtämään paremmin ja opettamaan paremmin.”

_H0A1622

Tärkeimpiä ominaisuuksia surffin harrastamiseen ovat hänen mukaansa hyvä yleiskunto, vahvat melontalihakset, aaltojen lukutaito ja halu oppia. Jos tähtää ammattilaiseksi, pitää aloittaa nuorena ja surffata kaikenlaisia aaltoja.

Parhaimpia surffispottejaan hän ei paljasta, mutta pieniä suuntamerkkejä kuitenkin: edistyneiden kannattaa suunnata Puerto Escondidoon, Balille, Fijille, Malediiveille, Ranskaan ja Espanjaan.

Sayulitassa surffin high season kestää marraskuusta toukokuuhun. Kesällä surffattavaa löytyy kuitenkin niemen toiselta puolelta, Punta Mitasta, joten aalloille pääsee aina.

Meksikoon suuntaavat tavoittavat Kallen osoitteista Lunazul (lunazulsurfing.com) ja I LOVE WAVES (ilovewaves.com).

_H0A7949

_H0A0134

Tags: , , ,

Vastaa