Kerro vapaasti millaisia juttuja haluaisit lukea Huipun www-sivuilta? Ja Huippu kiittää!


Pääsiäisen kelit!

Pääsiäisen ajan keliraportit Kilpisjärveltä, Svansteinista, Tamokista ja Zillertalista! Etenkin pohjoisessa lumitilanne suosii hiihtäjiä, mutta Alpeillakin kuulemma kelpaa.

Kuva: Ville Eskonen

Kuva: Ville Eskonen


Ville Eskonen, Kilpisjärvi, Suomi
Kuva: Ville Eskonen

”Hyvin on lunta, mutta varovainen saa olla. Tuli lumet kovan tuulen kanssa edellisessä myrskyssä. Eli siellä missä sitä nyt on, saattaa olla hyvinkin paksu tuulen pakkaama kerros, ja pohjilla on sokeria. Mutta hyvää laskua kyllä löytyy, pitää vain olla tarkkana päätöksiä tehdessä.”

Kuva: Antti Ritokallio Laskija: Arto Pitkänen

Kuva: Antti Ritokallio Laskija: Arto Pitkänen


Arto Pitkänen, Svanstein Ski, Ruotsi
kuva: Antti Ritokallio, laskija: Arto Pitkänen

”Luntahan täällä piisaa. Viime viikolla meni plussalle, ja nyt ollut kovempia pakkasia, niin aika betonia tuolla rinteiden ulkopuolella. Mutta näyttäs mukavasti tulevan lämpöisempää, niin saa hyviä loskalaskuja metässäkin. Rinteethän on mitä mainioimmassa kunnossa, ja myös tälle kaudelle taas avattu Pullinki Runt -hiihtolatu on erittäin mainiossa kunnossa.”

http://www.svansteinski.com/se/pask

Tamok

Aadne Olsrud, Tamok, Norja
kuvat: Aadne Olsrud

”Olosuhteet ovat Tamokissa juuri nyt melkoisen hyvät. On ollut uskomattoman hieno viikko laskea Tamokin vuorilla. Laskijoita on ollut Norjasta, Suomesta, Ruotsista, Japanista ja Kanadasta, ja he ovat tehneet useita satoja nousuja lähivuorille.

Lumi on syvää ja stabiilia. Ilma on ollut aurinkoinen, mutta kylmä, joten lumi on pysynyt hyvänä ja kuivana. Nyt satelee lisää lunta, ja palasin juuri pikku haikilta. Olin testaamassa Gentemstick Stingrayta pehmeässä lumessa. Lumen laatu ja lauta olivat molemmat erinomaisia.

Tulevien päivien sääennuste näyttää lupaavalta, mutta nyt pitää huomioida se, että lumivyöryriski voi olla tuulen vuoksi korkeampi. Erityisesti puurajan yläpuolelle on mahdollisesti muodostunut tuulen aiheuttamaa laattaa.”

kuva: Antti Leuku

kuva: Antti Leuku

Marko Ikävalko, Zillertal, Itävalta
kuvat: Antti Leuku

”Zillertalissa on ihan kohtuulliset olosuhteet lumien puolesta. Viimeisestä lumisateesta on kyllä jo aikaa, mutta pohjoisen puoleisilta seiniltä voi edelleen löytää ihan kelpo lunta. Lämpötilat ovat pysyneet varjoissa maltillisina, vaikka auringossa ja varsinkin laaksossa on ollut keväisen lämmintä. Lunta on keskivertoa vähemmän, mutta sitä kuitenkin on. Aurinko on paistellut tähän saakka, mutta nyt on ohutta pilveä. Ennusteiden mukaan pääsiäisestä ei taida tulla kovin aurinkoista, vaan vähän vaihtelevasti lumisadetta ja aurinkoa, molempia pieniä määriä.”

kuva: Antti Leuku, Zillertal

kuva: Antti Leuku, Zillertal

Tags: , , ,

Vastaa