Kerro vapaasti millaisia juttuja haluaisit lukea Huipun www-sivuilta? Ja Huippu kiittää!


A dream about Japan

Teksti, kuvat, video: Ville-Pekka Ikola ja Hanna-Maija Tervo

”Nihon no koto yume – A dream about Japan” on kunnianosoitus Japanin uskomattoman hienolle luonnolle, lumelle ja kulttuurille. Lyhäri on kuvattu vuosina 2014-2015 Hakubassa, sekä Naganon, Myokon ja Nozawa Onsenin alueilla.

Olemme laskeneet Japanin pääsaarella nyt kolmena perättäisenä kautena. Palasimme juuri viimeisimmältä reissulta Hakubasta, eikä tauti osoita hiipumisen merkkejä tämän vuoden haastavasta lumitilanteesta huolimatta. Meneillään oleva kausi ja uuden pätkän teko vie meidät seuraavaksi Kaukasukselle Georgiaan ja keväämmällä Lyngeniin. Silti nyt jo kutkuttaisi suunnitella seuraavaa Japanin-matkaa, kenties tällä kertaa legendaariselle Hokkaidolle.

Japanissa meitä kiehtoo lumen ja vuorten lisäksi paikallinen kulttuuri, mieletön ruoka ja ystävälliset ihmiset, sekä tietysti myös onsenit – eli kuumat lähteet – etenkin laskupäivän jälkeen.Toivotamme rauhallista tuokiota ja laskufiiliksiä!

Vastaa