Kerro vapaasti millaisia juttuja haluaisit lukea Huipun www-sivuilta? Ja Huippu kiittää!


Nordic Hooligans on täällä

kerava-3
Kuvat: työryhmä

Suomalainen urbaanilaskijaryhmä Nordic Hooligans (Otto Venäläinen, Otso Räisänen, Roope Poikonen ja Paul Mikkonen) ja tuotantoyhtiö Veli Creative ovat saaneet kaksivuotisen laskuelokuvaproduktionsa pakettiin.

Elokuvan ohjaaja Matti Vesanen kuvailee tunnelmia tällä viikolla tapahtuneen nettijulkaisun jälkeen näin:

”On tätä odotettu, viilattu ja väännetty pitkään. Parin vaikean talven ja budjetin kariutumisen jälkeen tuntuu mahtavalta vihdoin saada pätkä ulos!”

”Lähdettiin tekemään jollain tapaa erilaista laskuleffaa ja onnistuttiin siinä mielestäni hyvin. Alkuperäinen idea on huomattavasti yksinkertaistunut matkan varrella ja pituuskin puolittui lumitilanteen takia, mutta tyylillisesti ollaan pysytty alkuperäiseen ideaan uskollisina. Mustavalkoisuus, rosoisuus, anarkismi ja häiriö kuvaavat leffan tunnelmaa mielestäni parhaiten. Näitä harvoin yhdistetään suksileffoihin.”

”Tällä hetkellä koitetaan vääntää muutamaa isompaa kansainvälistä mediaa julkaisemaan leffa ja sitä kautta olis mahtavaa saada Vimeo Staff Pick pätkälle.”

kerava-4

Niukkojen lumitalvien koettelema kuvausryhmä kertoo kuvauspäivien jääneen olosuhteiden pakosta vähiin. Kuvaukset toteutettiin Etelä-Suomessa, anarkistisen tummanpuhuvalla tyylillä, mahdollisimman kaukana traditionaalisesta hiihtoleffamiljööstä ja -tunnelmasta. Hooligans-otsikko tulee lunastettua kaikin tavoin.

”Kyllästyttiin normaaliin, valoisaan ja kliiniin kuvaustyyliin. Samalla leffan visuaalisuus rankan musiikin kanssa korostaa ahdistavaa tunnelmaa, mitä haluttiinkin saavuttaa.”

Ohjaajan näkökulmasta projektin suurimpiin haasteisiin lukeutui etenkin aluksi kokonaisuuden hahmottaminen, samoin kuin se, miten hänen tavoittelemansa visuaalisen maailman ja tunnelman saisi tallennettua elokuvaan.

”Tämän jälkeen sama asia piti saada konkretisoitua muulle tiimille. Eli kuvauksissa jouduttiin säätämään hieman enemmän kuin normaalisti, mutta muuten suurilta haasteilta vältyttiin.”

Jälkikäteen Matti sanoo olevansa lopputuloksessa erityisen tyytyväinen Nordic Hooligansien kokonaisfiilikseen.

”Yhdeksän minuuttia menee mielestäni tosi nopeasti. Saatiin hyvä draamankaari ja rytmi elokuvalle. Visuaalisesti elokuva myös miellyttää silmää.”

”Jäikö joku harmittamaan? Hieman enemmän kun olisi saanut isoja spotteja ja yhden ulkomaanreissun, niin olisin täysin tyytyväinen! Välikohtauksiin ja tarinaan olisin myös alunperin halunnut panostaa enemmän, mutta leffa toimii näinkin mainiosti.”

Veli Creativella on jo suunnitteilla uusia pidempiä dokumenttiprojekteja, joista osa liittyy laskemiseen, osa ei.

”Tällä hetkellä haaveillaan skeittileffan kuvaamisesta lämpimässä!”

hooligans-cover-logo

Tags: , , , , ,

Vastaa