Kerro vapaasti millaisia juttuja haluaisit lukea Huipun www-sivuilta? Ja Huippu kiittää!


Keliraportti Mont Blancin massiivilta

IMG_1690
teksti: Ode Siivonen
kuvat: Jussi Taka ja Cyrilde Pic

Olosuhteet laskemiseen Alpeilla ja Chamonix’n alueella ovat vuodenaikaan nähden huonot. Lunta ei ole paljoakaan, ja korkeapaine sekä epätavallisen lämmin keli sulattavat loputkin kovaa vauhtia. Edellistä kunnon lumisateesta on kuukauden päivät, ja sen jälkeen on tipahdellut vain muutama hiutale yli 2000 metriin.

Laskemaan on kuitenkin päästy. Pohjoisen ja idän suuntaiset randomestat Sveitsin puolella rajaa ovat olleet kohtuullisen hyvässä kunnossa. Muutaman sadan metrin kävelyt joutuu autolta ottamaan, mutta noin 1000 metrin randolla saa noin 700-800 metriä hauskaa kuru- ja harjanneseikkailua ja leppoisaa kruisinkia loppuun. Ei ehkä maailman parasta laskua, mutta pääsee sentään vuorille ja laskemaan. Lumi on ollut kohtuullisen hyvää 2000 metrin yläpuolella.

Nyt ovat Chamonix’n hissitkin auki eli Aiguille du Midille, Argentiereen ja Aiguilles Rougesille pääsee vaivatta ihmettelemään. Jäätiköt ovat edelleen vähälumisia ja kivet kolisevat alarinteissä. Lisää lunta kaivataan kipeästi.

1st day Ode (1 of 1)

1st day Ode (3 of 1)

Lumipohjien kehittymistä voitte seurata Huipun sääpalvelussa, osoitteessa http://huippufreeride.fi/saa/ jossa voitte tarkastella myös säähistoriaa. Tervetuloa!

Vastaa