Kerro vapaasti millaisia juttuja haluaisit lukea Huipun www-sivuilta? Ja Huippu kiittää!


Muistoja Kicking Horsesta

11001010_10205899169986755_2010061876_o(1)
Kuvat: Konsta Linkola

“Oliko tämä tässä?” kysyi Konsta. Oltiin ajettu Trans Canadia Highway 1 Reveltsokista itään pieneen kylään Kalliovuorten kupeessa Kanadassa. Muutamaa Howard Johnsson -hotelli ja hampurilaisketju-kylttiä lukuun ottamatta paikka näytti autiolta. Hmm, olin kuullut kaikkea hyvää tästä pienestä hiihtokylästä nimeltä Golden. Mutta näin pimeällä, paikka näytti tyhjältä. Kylä jäi nopeasti taakse, jatkoimme pikkutietä vuorten juurelle metsään, kylän laitamille. Olimme etsimässä taloa, josta meille oli luvattu majoitus ja paljukylpy.

Aamulla heräsimme aikasin ja näimme ympäristön ensimmäistä kertaa auringonvalossa. Hiljaisuus, vuoret, metsää! Niin kaunista. Se jäi paikasta mieleen. Joimme kahvit kuistilla ja katsoimme ulos lumista metsäntynkää. Olimme Brittiläisessä Kolumbiassa autoretkellä, ja suurin mielenkiintomme oli uusien paikkojen, laskujen, maastojen ja linjojen etsiminen ja laskeminen. Rogers Pass ja Revelstoke olivat takana ja nyt olimme siirtyneet itäänpäin, missä lunta oli vähän vähemmän mutta olivat vuoret jylhempiä.

Kicking Horse on hiihtoalue Golden kylän kupeessa. Kevyen aamupuuron jälkeen heitimme laskukamat pick-upimme lavalle ja ajoimme hiihtokeskukseen.

11009812_10205899169466742_1158773041_o(1)

Pilvet olivat matalalla, kun saavuimme syvemälle vuoristoon. Emme nähneet puurajan yläpuolelle, kaikki näytti harmaalta. Olimme kuitenkin onnekkaita. Gondolin tuodessa meitä ylöspäin, ohut pilvipeite jäi nopeasti meidän alapuolellemme, aurinko paistoi ja paljasti mitä makeimpia harjanteita. Näkymät aukesivat ja ympäröivä Purcell- vuoristo näytti aivan mahtavalta. Kaikennäköistä tutkittavaa oli joka suunnassa.

Kicking Horsen alue koostuu neljästä isosta harjanteesta. Harjanteen pohjoispuolet ovat täynnä kurjua ja pieniä chuteja, joihin kaikkiin oli helppo laskea sisään. Lumi oli pysynyt kylmänä ja hyvänä. Harjanteen eteläpuolet taas olivat metsäisiä ja hauskan näköisiä. Me pysyimme pohjoispuolilla, se näytti tällä kertaa paremmalta.

Harvassa keskuksessa pääsee laskemaan niin hauskaa maastoa suoraan hissiltä, ilman mitään ylimääräistä työtä. Pikaisen lounaskahvin jälkeen jatkoimme kierroksen tekemistä löytäen aina uusia pikkulinjoja. Uusia spottasimme hissistä matkalla ylös.

11003062_10205899170026756_320127949_o(1)

Hienoja vuoria ja nättiä maastoa laskea. Kicking Horsissa on järjestetty jo muutamana vuotena Wrangle the Chute -niminen vapaalaskukisa. Viime talvena maaliskuussa kisa on nostettiin 4 tähden Freeride World Qualifier Tour-statukseen. Martin Lentz voitti kisat helmikuussa ja Nelsonilainen Trace Cooke oli toinen. Alueella toimii myös vapaalaskutiimi nimeltä GnarRippers Golden, kyseessä on lähinnä lähialueen junnuja, alle 18 vee, jotka tykittävät ympäri keskusta.

On niin siistiä laskea uusissa paikoissa ja tutkia uusia vuoren muotoja. Se on juuri sitä, mitä laskeminen on parhaimmillaan. Eli jos miettii vielä minne ensi talvella matkaisi, Kanadan Brittiläinen Kolumbia ja Kicking Horse ovat minun lämpimästi suosittelemiani!

– paul

www.konstalinkola.com

Tags: , , ,

Vastaa