Kerro vapaasti millaisia juttuja haluaisit lukea Huipun www-sivuilta? Ja Huippu kiittää!


Aalloilla Norjassa

Juha_1
kuvat: Juha Tolvanen ja Sami Haapasalmi

Norjassa ollaan monin paikoin vaihdettu sukset kesäisempiin välineisiin. Ålesundiin asettunut Juha Tolvanen tutustui alkuviikosta Länsi-Norjan mahdollisuuksiin, kun taas Sami Haapasalmi kävi testaamassa uusimmasta Huipusta tutuksi tullutta Unstadin rantaa Lofooteilla.

Juha Tolvanen:

”Olin ensimmäistä kertaa uudella kotirannalla, Alnesin majakalla, Ålesundissa. Pieni idyllinen beachi sijaitsee kauniilla pienellä saarella nimeltään Godøy ja on 20 minuutin päässä Ålesundin ytimestä. Viihdyin rannalla pari päivää, kun aaltoa oli hyvin ja kelit olivat loistavat. Aurinko lämmitti, eikä tuulikaan ollut kova. Aalto oli sopivan korkuista meikäläisen taidoille.

Ensimmäisenä päivänä surffaajia oli kolme ja seuraavana päivänä neljä yhtä aikaa aalloilla. Eli ruuhkaista ei ollut.

Godøyalla on mukavia pikku haikkeja, jos meri tyyntyy tai haluaa tehdä välillä muuta kuin surffata. Godøyan topista on mahtavat maisemat joka suuntaan; Sunnmøren alpeille, Ålesundiin ja avomerelle päin.
Ensi viikolla on vuorossa beachit Ervik ja Hoddevika.”

Juha_2

Juha_3

Juha_4

Juha_5

Sami Haapasalmi:

”Olin viime viikonloppuna Unstad-beachillä Lofooteilla. Loisto paikka josta löytyy beach break (paikka jossa aallot murtuvat yleensä hiekkapohjalla) ja point break (paikka jossa aallot osuvat pohjasta työntyviin kiviin tai maahan).

Kun suunta on oikea, niin sinne tulee ihan maailmanluokan aaltoa. Viime torstaista alkaen sain järjesteltyä itselleni pitkän viikonlopun reissuun. Kiipesimme pari päivää kaltsia. Lauantaina paistoi aurinko ja maininki oli oikean suuntainen osumaan Unstadiin. Päivä tarjosi huippusurffia, itselleni ekaa kertaa märkäpuvulla. Olin yksin vedessä pari tuntia, muuta porukkaa alkoi saapua iltaa kohti. Lopulta vedessä oli parisenkymmentä tyyppiä.”

Sami_4

Sami_5

Sami_2

Sami_3

Tags: , , , ,

Vastaa