Kerro vapaasti millaisia juttuja haluaisit lukea Huipun www-sivuilta? Ja Huippu kiittää!


Paul Siljama: Brittiläinen Kolumbia, the Pacific North West.

teksti ja kuvat: Paul Siljama

Olen jälleen palannut tänne kauneimman luonnon keskelle viettämään osan laskukautta.
En tiennyt mitä odottaa. Kaikki sanoivat, että lumiolosuhteet ovat olleet todella epävakaat. Lämpötilat ovat vaihdelleet suuresti. Lunta oli kuitenkin satanut jonkun verran.

1

Ennen viimeisintä lumisadetta oli todella kylmä. Se oli muodostanut erittäin heikon kerroksen uuden lumipeitteen alle, ja se liikkui erittäin herkästi, jopa loivissakin mäissä.

2

Täällä BC:n sisämaassa saattaa olla erittäin kylmiä jaksoja. Tällöin ilmankosteus kondensoituu suoraan kiinteäksi kristalliksi kylmän lumen päälle. Kristallit ovat kuin kuulalaakeripalloja, jotka sitovat päälle satavaan lumen erittäin heikosti.

3

Näillä olosuhteilla oli heikko lähteä tutkimaan uusia maastoja. Mutta halusin kuitenkin päästä ulos vuorille, vaikkei hiihto olisikaan epistä. Olosuhteet määräävät mitä voimme tehdä. Ja vaikka vuorilla olisikin tosi sketsit lumet, on hyvä päästä ylös, ulos, kokeilla ja tehdä turvallisia päätöksiä. On myös hyvä saada oma käsitys lumiolosuhteista ja suhteuttaa sen muiden mielipiteisiin ja ennusteisiin.

4

Joten lähdimme vaeltamaan ylös metsään, pysyimme harjanteilla, loivissa mäissä ja kokeilimme lunta suksien ja lautojemme alla. Tilanteet vuorilla aina vaihtelee ja niihin joutuu mukautumaan. Ja on aina parempi päästä ulos hiihtämään kuin jättäisi hiihtämättä.

5

Tags: ,

Vastaa