Kerro vapaasti millaisia juttuja haluaisit lukea Huipun www-sivuilta? Ja Huippu kiittää!


ABS takaisinkutsuu teräspatruunat ja ABS TWINBAG -reput

ABS-airbags-logo-368x600
TIEDOTE

Lumivyöryreppujen valmistaja ABS on havainnut tavarantoimittajan toiminnasta johtuneen vian, joka on johtanut välittömiin toimenpiteisiin: kaikki eurooppalaiset teräspatruunat (mustat), joiden täyttöpäivä on ennen 3. joulukuuta 2014 tulee vaihtaa uusiin. On mahdollista, että patruunoiden toimittajan täyttöprosessin aikana patruunaan on voinut päätyä koneistamisesta syntyneitä jäämiä, jotka voivat aiheuttaa ilmatyynyjen toimintahäiriön tulevaisuudessa. Kaikki reput, joissa on ABS:n Twinbag järjestelmä (tuplailmatyynyt) ja jotka on aktivoitu teräspatruunalla, tulee näin ollen palauttaa ABS:lle tarkastukseen. ABS hiilikuitupatruunat ja ABS Mono airbag järjestelmät eivät kuulu takaisinkutsun piiriin.

Teräspatruunoiden valmistaja ja täyttäjä on tiedottanut ABS:ää, että toimitettuihin teräspatruunoihin on voinut päätyä koneistamisesta syntyneitä jäämiä täyttöprosessin aikana. Nämä jäämät voivat tukkia ABS systeemin, kun se aktivoidaan. Tähän mennessä todettuja tapauksia on ilmaantunut kolme kappaletta ja ne kaikki ovat tulleet esiin toimittajan järjestämissä harjoituksissa.

ABS painottaa laatua ja turvallisuutta tuotteissaan ja laittaa sen kaiken etusijalle. ABS näkeekin tarpeelliseksi kutsua huollettavaksi kaikki eurooppalaiset teräspatruunat, joiden täyttöpäivä on ennen 3. joulukuuta 2014 ja korvata ne uusilla. Täyttöpäivä löytyy tarrasta, jossa on myös patruunan paino.

ABS Twinbag reppujen omistajat, joiden reppu on laukaistu edes kerran teräspatruunalla (esim. koulutuskäytössä tai myymälässä) tulee lähettää lumivyöryreppunsa tarkastukseen ABS:lle. Järjestelmän tarkastus on tarpeellinen, koska aikaisempi aktivointi on voinut päästää ylimääräisiä jäämiä ABS järjestelmään. Reput joissa on ABS Twinbag järjestelmä, mutta ne ovat vielä paketissa tai niitä ei ole koskaan aktivoitu teräspatruunalla, eivät ole vahingoittuneet ja niitä ei ole tarvetta palauttaa, ainoastaan teräspatruunat tulee vaihtaa. ABS Mono airbag järjestelmä ja hiilikuitupatruunat ovat myös vahingoittumattomia.

ABS on perustanut kuumanlinjan, mihin asiakkailla on mahdollista esittää lisäkysymyksiä takaisinkutsua koskien. Kuumalinja on auki Suomen aikaa kello 9:00-19:00 maanantaista sunnuntaihin ja numero on +49-89-898789-66. Suomen maahantuojan tavoittaa sähköpostilla info@whitebalance.fi ja arkipäivinä kello 10:00-15:00 numerosta 045-1294896.

Jos omistat takaisinkutsun piiriin kuuluvan tuotteen löydät tarkat toimintaohjeet täältä: www.abs-airbag.com/recall

Maahantuoja: WhiteBalance Oy Viertolantie 2-4 00730 Helsinki Mobile 045-1294896 info@whitebalance.fi www.whitebalance.fi

Tiedustelut:
ABS Peter Aschauer Gmbh
c/o Julia Schmideder
Stefanusstrasse 6a
D-821666

Tel. +49.89.898789-11
Mobile +49.173.3852700
Fax +49.89.898789-60
schmideder@abs-airbag.com
www.abs-airbag.com

Vastaa