Kerro vapaasti millaisia juttuja haluaisit lukea Huipun www-sivuilta? Ja Huippu kiittää!


AJ Kemppainen on palannut

1
Tavoitimme freestyle-laskija AJ Kemppaisen maajoukkueen jäätikköleiriltä Sveitsistä. Paitsi että Sveitsissä on selvästi mukavaa (katso video), myös AJ:n kesä meni leppoisasti Sotshista toipuessa (katso kuvat). Vaihtoehtoisista kesäaktiviteeteistaan huolimatta, mies kaipaa selvästi talvea, mikä näissä kuvioissa lienee terveen merkki.

Hei AJ! Mitä kuuluu?
Kesät vietelty, ja täytyy sanoa, että oli aivan kingiä menoa. En käynyt yhtään laskemassa, mutta touhuilin paljon kaikkea muuta viihdyttävää. Ajeltiin Fägiksen veneellä ja hypittiin kallioilta veteen. Myös skeittaus kuului oleellisesti päivittäiseen kesäohjelmaan, ja pääsin jopa ihan urheiluhommiin uinnin ja jalkapallon merkeissä. Siinäpä tärkeimmät kohokohdat.

Missä olet tällä hetkellä?
Saas-Feen jäätiköllä. Toinen päivä menossa.

Millaiset ovat olosuhteet?

Aurinko paistaa ja etelän lomamatka maistuu. On letkeä keskieurooppalainen fiilis, kun oliiviöljy tuoksuu eikä kroissantit ja kaakao lopu koskaan.

Onko siellä paljon jengiä paikalla?
Joo meitä on täällä just parikymmentä suomalaista. Eli Rukan Alppikoulun porukka ja freeski-maajoukkue. Kunnon rytmiryhmä kasassa! Todella hiljaista noin niin kuin muuten. Esimerkiksi tänään ei ollut mitään hissijonoja, ja sai painaa hiileen kuin Rukalla konsanaan. Sit iltasella aina futispelit, kun kerrankin on tarpeeksi pelimiehiä.

Miltä tuntuu uuden kauden aloittaminen?
Olen ottanut aika löysin rantein toistaiseksi, ja olen ehkä vähän kesätunnelmissa vielä. Odotan kovasti että kotiin tulee lumet, koska siitä tietää, että kausi on oikeasti aluillaan. Ekat kunnon pakkaset on aivan parasta.

Nyt kun olet saanut etäisyyttä olympia-kauteen: miltä se tuntuu näin jälkikäteen? Oliko takki tyhjä Sotshin jälkeen?
Olihan se melkoisen raskas ja pitkä projekti kaikkine karsintakisoineen. Siihen liittyy niin pitkä valmistautuminen – itse kisat ovat vain pieni jäävuoren huippu. Silti se on hienoimpia kokemuksia mun lasku-uralla. Parhaiten ovat jääneet mieleen sellaiset arkipäiväset fiilikset, kun ollaan esimerkiksi syömässä siellä olympiakylän ilmaisessa Mäkkärissä ja kaikki NHL-lätkästarbat syö siinä vieressä.

Toisaalta myös kuntosali jäi vahvasti mieleen, kun kävin siellä venyttelemässä ja polkemassa pyörää iltasin – siinä vieressä Jamaikan ohjaskelkkajoukkue on kerännyt kaikki salin levypainot ja vetää maksimikyykkyä niin että tangot meinaa katketa. Hirvee huuto ja isot äijät pistivät vähän hymyilyttämään!

Ryhtyisitkö samaan vielä uudestaan?
Anytime!

Entä mitkä ovat tavoitteesi alkavalle kaudelle?
Nautiskella laskemisesta. Tavoite on se, että joka päivä on hauskaa laskea ja mäestä lähtee aina hymyssä suin.

Terveisiä Suomeen?
Mursuuut, vieläkö jaksaa?! + tietysti Äitille ja Isukille terkut! Kiitos kaikille, jotka jakso lueskella tän jutun näinkin pitkälle, nähdään mäessä!

Tags: , ,

Vastaa