Kerro vapaasti millaisia juttuja haluaisit lukea Huipun www-sivuilta? Ja Huippu kiittää!


Kaikille avoin SUP-kisakiertue käynnissä

IMG_9434_tuned
kuvat: Jermu Pöllänen

Rennon vesiurheilun yhdistäminen kilpailemiseen on mahdollista tänä kesänä ainakin SUP-lautailun parissa. Suomen Purjelautaliitto ry:n ja paikallisten toimijoiden yhdessä organisoima SunBum SUP Ranking –kisakiertue jatkuu elokuun puoliväliin asti eri puolilla Etelä-Suomea.
SUPpailun monitoimimies Pekka ”Tirri” Tirkkonen kertoo kisojen olevan avoimet kaikille.

”Kisoissa on avoin luokka, joten kuka tahansa voi osallistua. Kilpailut ovat festivaalityyliset ja kynnys osallistumiseen on erikoisen alhaalla.”

”Osallistumismaksu kisaajille vaihtelevat osakilpailuittain. Junnut ilmaiseksi, nuoret n. 20 € ja aikuiset siinä 40 €. Noilla katetaan järjestäjien enimpiä kuluja.”

Tapahtuman tarkoituksena on käynnistää SUP-kisat Suomessa ja tuoda lajia esille. Kiertue on Suomessa ensimmäinen laatuaan. Sen lisäksi järjestetään ammattilaisten Eurooppacupin osakilpailu 4-6.7.2014 Sieravuoren Lomakeskuksessa.

”Sinne saadaan Suomen huiput ja kovaa kansainvälistä tasoa, oikein tiimikuskejakin.”

SunBum SUP Ranking –kisoissa lyhyellä radalla on sprinttikisa, jossa vaaditaan erittäin hyvää käännöstekniikkaa. Pitkällä radalla on osattava jakaa voimat oikein.

”Jos tiedossa on tuulikuormaa, se on osattava ottaa oikealla melontatekniikalla. Tuomarit tsekkaavat enimmäkseen ratavirheitä.”

”Rannalla on kuitenkin aina hempskutin rentoa, kisaajat ei stressaa beachilla. Lähtölinjalla tilanne toki muuttuu ja poijut kierretään tarkkaan. Pienistäkin lipsahduksista huomaat kyllä tuijottavasi muiden kisaajien selkiä. Kisat on kivoja järjestää ja lyhyt rata on ihan katsojien läheisyydessä. Taitaapa kaikissa kisoissa olla katsojillakin mahdollisuus lajin kokeiluun. Ainakin voi varata kurssiaikoja.”

Palkinnot ovat Tirkkosen mukaan hyvät.

”Palkinnot vaihtelevat osakilpailuittain, mutta ne ovat kuitenkin ihan tuntuvat. Kisaaminen kannattaa huipuille, ja huipulle pääsee vielä aika helpolla.”

Kauden avauskisoissa Espoossa osallistujia oli parikymmentä. Kilpailijamäärän odotetaan kasvavan kesän aikana. Viimeiseen osakilpailuun, joka samalla on SM-kisa, osallistujia arvellaan olevan jo yli 50.

Kaiken kaikkiaan Tirkkonen vinkkaa kaikkia kokeilemaan lajia estottomasti.

”Lajihan on kuin Suomeen luotu. Meillä on paljon vettä ja pitkät illat”

”Lajin australialaisen pääjehun Will Anidon suusta kuultuna, meillä on myös ehkäpä maailman hienoimmat SUP-vesistöt . Laji on kaikenlisäksi erittäin sosiaalinen. Mukaan vaan!”

Linkki SUP-kisakalenteriin tässä.

Vastaa