Kerro vapaasti millaisia juttuja haluaisit lukea Huipun www-sivuilta? Ja Huippu kiittää!


Kesähiihtoa Suomessa

Teksti & kuvat: Mikko Lampinen

Talvi tuli, talvi meni. Suomi oli uutisten mukaan menneenä viikonloppuna Euroopan lämpimin maa. Ei aivan jokapäiväinen maininta, ottaen huomioon että maaperältämme löytyi edelleen lunta laskettavaksi. Ennätykselliset helteet vuodenaikaan nähden pistivät kuitenkin ilmatieteenlaitoksen antamaan tukalan helteen varoituksen voimaan.

Myös Lapissa lämpöä piisasi, joten huipun ”retkikunta” Olli-Pekka ”Olsu” Seppälä ja Antte Lauhamaa kävi laskemassa menneen talven lumet, ennen kuin oli liian myöhäistä… Suuntasimme lauantaina Pallakselle laskemaan hienoa Pyhäkurua. Vaikka lauantaina vietettiin Euroopan kansallispuistopäivää, emme nähneet topista tonttiin ainuttakaan elävää ihmistä oman seurueemme lisäksi.

1
Nallen varpaat palelee. Jo alkumetreillä sulamisvedet kastelivat randoajien tassut.

2
Äijät vatikurun yläosassa.

3
Selfie topissa.

4
Nousureitti oli vetistä lumipuuroa, mutta laskureitiltä löytyi kauden parasta firniä.

5
Kevät.

6
Antte kurvaa kurun pohjalla.

7
Evästauko.

8
Laiskat auringossa.

9
Kriisitilanteen varalta Taivaskeron ja Pyhäkeron solaan muodostettiin juomapiste ennen laskua lähtöpisteeseen…

10
Paluu sivistykseen tarjosi myös hyviä mutkia. Kuvassa Olsu Vatikurussa.

11
Se oli about siinä. Hyvää kesää.

Vastaa