Kerro vapaasti millaisia juttuja haluaisit lukea Huipun www-sivuilta? Ja Huippu kiittää!


Vappu-puuteria Pallaksella

Teksti & kuvat: Mikko Lampinen

Pari päivää ennen vappua Lappiin saapui keväinen lumimyräkkä. Lumi satoi kovalla tuulella, kuten yleensä, mutta päätimme käydä katsomassa löytyisikö Pallaksen Pyhäkurusta hyvää lunta. Hissi oli juuri tältä vuodelta suljettu, joten skinnailimme hotellilta kohti Taivaskeron ja Pyhäkeron välistä satulaa, josta lasku Pyhäkuruun lähtee. Rinnealueen puoli oli tuulen pieksemä, mutta vaikutti siltä että lumet olivat pöllynneet Pyhäkurun puolelle.

Pasi Laukkanen irrottaa skinejä suksien pohjista Taivaskeron ja Pyhäkeron satulassa. Taustalla näkyy houkuttelevana myös Lehmäkeron laita, jonka jyrkkään ja kuperaan taitteeseen tuuli oli puhaltanut paksun ja vaarallisen oloisen lumipatjan.

Pasi pöllyttelee Pyhäkurun pohjalla hyvää lunta.

Antte Lauhamaa vauhdissa kurun laidalla.

Nousimme ja laskimme pari hyvää vetoa Pyhäkurussa, joka oli harvinaisen hyvässä kunnossa.

Pasi skinnaa Pyhäkeron harjanteella.

Hiihdellessämme takaisin hotellille ja autolle saimme vielä hyviä käännöksiä Vatikurun alalaidoilta. Ne olivat säilyneet pahimmalta tuulelta suojassa.

Tarkempi Pallas-reportaasi Huipun ensimmäisessä numerossa syksyllä.

Vastaa