Kerro vapaasti millaisia juttuja haluaisit lukea Huipun www-sivuilta? Ja Huippu kiittää!


Joona Kangas voitti slopestylen MM-kultaa

JMM_Slopestyle_TOP3Joona Kangas, 16, voitti torstaina slopestylen maailmanmestaruuden Italian Valmalencossa pidetyissä nuorten freestylen MM-kisoissa.

Kisa meni suomalaisittain muutenkin hyvin, sillä kaikki neljä suomalaista (Joonan lisäksi Otso Räisänen, Daniell Antell ja Miika Virkki) pääsivät kisoissa finaaliin.

Joona arvelee, että MM-voiton ratkaisi hänen edukseen puhdas ja tyylillä tehty kisarani, jossa pidettiin grabit pitkään kiinni.

”Pyrin laskemaan smuutisti sekä ennen kaikkea tyylikkäästi ja virheet minimoiden. Ensimmäiseen flättireiliin tein 240 sisään ja 450 ulos, ensimmäisestä hypystä oikealle 900 tailgrabilla, toisesta hyppyristä fakie wobble 900 safety grab, seuraavaan reiliin nosebutter 270 sisään ja 270 ulos ja viimeisenä radalla olleeseen waterfalliin sveitsi lipslide 450 ulos.”

Hyvissä fiiliksissä oleva Joona on parhaillaan matkalla Suomeen, jossa kausi jatkuu freestylen SM-kisoilla. Kauden päättää World Skiing International –kisa Whistlerissä.

Italian tuliaisina kotiin Kittilään on tulossa kirkas kultamitali ja kukkapuska. Tulevaisuudessa Joona ei pitäisi pahana uusia sponssejakaan.

”Jatkosta en tällä hetkellä tiedä muuta kuin sen, että laskettelen ja pidän hauskaa. Näkee sitten mitä tulee eteen.”

Onnittelujen myötä, alla videokooste Joonan tämän kauden tekemisistä.

Vastaa