Kerro vapaasti millaisia juttuja haluaisit lukea Huipun www-sivuilta? Ja Huippu kiittää!


Freeride SM -kisat ratkaisi maksimaalinen vauhti

Miikka Hast
Kuvat: Aadne Olsrud, Janne Hinkkanen ja Jussi Räsänen

Kaikkien aikojen ensimmäisten lumilautailun Freeride SM –kisojen voittajiksi selviytyivät sunnuntai-iltapäivänä Miikka Hast ja naisten sarjassa kisannut Kaisa Härkönen. Miesten sarjassa starttasi 12 lautailijaa, naisten sarjassa 2.

Tamokin asuntovaunu-residenssistään tavoitettu tuore Suomen mestari Hast kuvasi Kjempetindenillä (1 126 m) käytyjen kisojen olosuhteita hyviksi.

”Perjantain kovien tuulten jälkeen olosuhteet olivat kaiken kaikkiaan haastavat, joko vyöryvaaran tai jään vuoksi, joten isoa seinää ei laskettu. Metsärajan yläpuolelta alkanut kisaseinä oli kuitenkin kunnossa. Pehmeää lunta oli 20 – 30 senttiä ja paikalle päästiin helikopterilla. Vertikaalimetrejä kertyi 250 – 300.”

Viidentenä kisamatkalleen startanneen Hastin taktiikka oli suoraviivainen.

”Koska lumesta ei ollut hirveästi tietoa etukäteen, päätin laskea mahdollisimman vähillä käännöksillä ja maksimaalisella vauhdilla. Matkalla oli pieniä pudotuksia, mutta ei isompia droppeja. Edukseni voidaan mainita, että olin laskenut Kjempetindenillä ennenkin.”

Hast arvelee, että voiton ratkaisi hänen edukseen kokonaisuus ja vauhti.

”Palkinnoksi tuli mitali, eli ei mammonaa mutta mainetta. Ihan hyvältä tuntuu. Täällä on ollut hyvä meininki ja kisapäivä oli hauska.”

Hastin lasku-urakka Pohjois-Norjassa on kaiken kaikkiaan vasta aluillaan, sillä edessä on noin kuukauden mittainen sessio, jonka aikana kuvataan mm. Antti Autin ”Approach & Attack” –elokuvaa.

Vastaa