Kerro vapaasti millaisia juttuja haluaisit lukea Huipun www-sivuilta? Ja Huippu kiittää!


Freeride SM -kisat käyntiin Tamokissa

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
kuvat: Aadne Olsrud

Suomen Lumilautaliiton ja opastoimisto Cohkkan yhteistyössä järjestämät Freeride SM –kisat ovat parhaillaan käynnistymässä Tamokissa.

Sjufjelletiltä harjoitusrandolta tavoitettu lumilautailija Kaisa Härkönen kuvasi olosuhteita torstaina aamupäivällä aika hyviksi, vaikka alueelle annettu virallinen vyöryvaara on 4.

”Lyngenissä on vyörynyt paljon, mutta Tamokin laaksossa ei ole isoja vyöryjä nähty. Olemme tänään kuulostelleet tilannetta ja kaivaneet kuoppia. Lumen alta löytyy parikin jääkerrosta, joista ylimmän päällä lunta on metri.”

”Uutta lunta on luvattu perjantaille. Se lisää vyöryriskiä sataessaan huonosti kiinnittyneen lumipatjan päälle. Viikonlopuksi on ennustettu myös lisääntyvää tuulta. Juuri nyt on kuitenkin bluebirdiä, eikä alhaalla tuule yhtään. Etelä – länsi –puoleisilla rinteillä lumikerros on alkanut jo tiivistyä.”

Jussi Räsänen, kisojen td (kaveri joka katsoo että kaikki sujuu sääntöjen puitteissa) ehti niin ikään randolle torstaina iltapäivällä.

”Lumi on hyvää pakkaslunta ja sitä on paljon. Vyöryvaara on varmasti paikkakohtaista, mutta tarkkana pitää olla. Ajaessani tänään laakson läpi, vyöryjä ei näkynyt yhtään.”

Räsäsen mukaa kisoja kaavaillaan tuulen vuoksi vasta lauantaille. Tarkoituksena on käyttää helikopteria.

”Lauantai-iltapäivä on tavoitteemme, mutta edetään sään mukaan.” Kisojen varapäiväksi on merkitty sunnuntai.

Freeride SM -kisoihin odotetaan tämän hetkisen tiedon mukaan 15 kilpailijaa. Sessarityyppisen tapahtuman rennosta ilmapiiristä ja vuoritouhuista pääsee paikan päälle nauttimaan kuitenkin kuka tahansa.

”Husetissa ainakin on vielä tilaa”, vinkkaa Jussi Räsänen avoimista majapaikoista.

Toistaiseksi ainoa paikalle ehtinyt naislaskija Kaisa Härkönen peräänkuuluttaa Tamokiin etenkin naislaskijoita.

”Äijiä tänne on alkanut kerääntyä pikkuhiljaa, mutta tuskin näistä mielenkiintoisia naisten mittelöitä on tällä menolla tulossa. Missä kaikki naisvapaalaskijat pyörii?”

Niitä joita joukkomajoitus Husetissa arveluttaa, Kaisa muistuttaa siitä, että Tamokista löytyy nykyisin kasvavassa määrin myös yksityisempää majoitustilaa.

Lisätietoa tapahtumasta: http://www.fsa.fi/index.php/kilpailuttapahtumat/tapahtumat/freeride-sm-2014/

Vastaa