Kerro vapaasti millaisia juttuja haluaisit lukea Huipun www-sivuilta? Ja Huippu kiittää!


Pakkasta ja pehmeitä käännöksiä


Kuvat: Mikko Lampinen

Helmikuu ja maaliskuun alku olivat pohjoisessa keleiltään poikkeuksellisen kehnoja. Aurinko ei pahemmin vilahdellut, vaan keli oli viikkotolkulla tasaisen harmaa ja lämmin. Sinkkikeleistä huolimatta lumisateitakaan ei näkynyt.

Reilu viikko sitten sää muuttui aurinkoisemmaksi, mutta erittäin tuuliseksi. Lapissa mitattiinkin myrskyisiä tuulilukemia. Esimerkiksi Saana-tunturilla mitattiin 8.3. keskituulen nopeudeksi 37,2 metriä sekunnissa. Kovimmissa puuskissa tuuli ylsi 42,3 m/s lukemiin.

Kovat tuulet kiillottivat tunturit jäisiksi. Viime viikonlopun haminoissa satoi onneksi hiukan lunta ja puhuri rauhoittui. Pienen lumisateen ansiosta suojaisista paikoista löytyy taas Ylläkselläkin pehmeää lunta laskettavaksi. Tässä muutama kuva maanantai-illan laskuilta Kellostapulin luoteispuolella.

Vastaa