Kerro vapaasti millaisia juttuja haluaisit lukea Huipun www-sivuilta? Ja Huippu kiittää!


Jenni Kaipainen: Nendaz FWQ****


Bonjour,

Viikko sitten ajeltiin Sveitsiin Nendaziin FWQ**** kisoihin. Tämä kilpailu on konseptiltaan aika erilainen kuin muut. Sinne otetaan paljon enemmän laskijoita kuin muihin saman tason kisoihin, ja karsintalaskuja on kaksi samana päivänä.

Tultiin Nendaziin keskiviikkoiltana. Torstaina kävin pikasesti face checkissä. Olin jo viikon verran sairastellut, joten en hirveästi laskenut sinä päivänä. Molemmat karsintalaskut oli samalla seinällä, toinen katsojan oikealla, toinen vasemmalla. Katsojan vasemmalta löysin kaksi hyvää linjaa, mutta oikealta en löytäny oikein mitään mielenkiintoista.

Perjantaina aurinko paistoi ja oli tosi lämmin. Haikki kesti suunnilleen tunnin verran. Heti ku päästiin toppiin, lähettäjät sanoi, että nyt ekan laskijan pitäis mennä. Sielä ei ole varsinaista lähtöjärjestystä. Kisa menee kategorioittain, ja kun pääset ylös, ilmottaudut, ja saa lähtönumeron. Lähin kolmantena. Ei jännittäny yhtään, ja fiilis oli hyvä. Lasku oli sujuva ja hyvä, 1 keskikokonen hyppy, ja kaks pienempää. Tämä oli se ”tylsälinja”. Lumi oli yllättävän hyvää, pieni pehmeä kerros kovemman pohjan päällä.

Jäätiin alas kattomaan miessuksijoitten laskuja aika pitkäksi aikaa. Sitten uuelle haikille. Mentiin tosi rauhassa ylös, ja silti jäi aikaa ootella ennen omaa toista laskua. Toisen laskun eka hyppy oli kikkeri. Sen jäkeen minulla oli tarkotus mennä puitten vierestä hauska droppi, mutta tajusin, että se tulee liian nopeaa. Hyppäsin sen alta aika samankokosen, mutta tylsemmän paikan. Sitten laskin kenttää alas, ja alhaalta vielä yks hyvän kokonen hyppy. Siihen laskuun olin tyytyväinen, vaikka muutinki suunnitelmaa kesken laskun. Lumi oli myös sillä puolella hyvää. Laskufiilis oli hyvä, hypyt tunti hyvyltä, ja vauhti myös.

Kilpailussa sattui taas yksi vakava loukkaantuminen, ja kisa jouduttiin keskeyttämään. Me suksitytöt oltiin ainoa ryhmä, ketkä sai kaikki laskettua molemmat laskut. Lopulliset pisteet meille siis oli molempien laskujen keskiarvo.

Illalla riders´meetingissä julkistettiin finalistit. Jäin 0,23 pistettä ulos. Juttelin tuomareitten kanssa. Ne sano eka laskusta, että se oli hyvä ja sujuva, mutta liian helppo linja, niinku arvelinki. Toinen lasku oli hyvä, hyvät hypyt, mutta control issue (jarrutin liikaa eka hypyn jälkeen, ku yritin päästä sinne tokalle puunvälihypylle). Ne sano, että erot oli niin pieniä, että homma ois voinu mennä ihan miten päin vaan. Paljon hyviä tyttöjä jäi ulos finaalista, mm. Andorran voittaja ja Verbierin voittaja.

Harmitti totta kai, mutta olin silti ihan tyytyväinen omiin laskuihin. Taso vaan oli kova, eikä ne laskut vaan riittäny sillon. Eka fiilis oli, etten haluu ees jäähä kattomaan finaaleita, mutta onneksi jäätiin! Tyttösuksijat laski ihan mahtavia linjoja, kovaa, ja isoja hyppyjä! Yks itävaltalainen hyppäs reilu 10-metrisen ja pysy pystyssä. Melkein väittäsin, että taso oli yhtä kova, ku World Tourilla. Mahtavaa, miten taso kovenee, ja laajenee koko ajan. Tässä linkki livefeedin kilpailusta, tästä puuttuu tyttölautailijat, ja 4 ensimmäistä suksityttöä.

http://www.nendazfreeride.ch/j15/index.php

Sairastuin lisää Nendazin jälkeen, enkä laskenut koko viikolla ollenkaan. Viime lauantaina oli Kaprunissa X OVER ride, FWQ***. Olin sielä perjantaina töissä opettamassa, mikä ei ainakaan parantanut oloa. Lauantaina päätin olla järkevä, kuunnella omaa kroppaa, ja jättää kisan väliin. Tämmösiä päätöksiä ei oo helppo tehä, varsinkaan, ku kilpailukausi lähenee loppuaan. Mutta silti, kisoja tulee ja menee, mutta terveys on etusijalla. Se olisi ollut ainut kilpailu, minkä mäen olen laskenut aiemminkin. Viime vuonna olin sielä 3., joten olisi ollut mukava yrittää parantaa tulosta, mutta ei voi mitään. Ennemmin lasken ensi viikolla terveenä, ku vedän kolme kisaa putkeen puolikuntosena. Tytöt laski taas tosi hyvin, ja oli huippu kattoa hyvää laskemista.

Nyt siis eessä lisää lepoa ja inkivääriteetä. Lunta sataa, joten se, jos mikä motivoi pikaseen parantumiseen ;)

Terkuin, Jenni

Vastaa