Kerro vapaasti millaisia juttuja haluaisit lukea Huipun www-sivuilta? Ja Huippu kiittää!


Kaukopartio Kanadassa VOL 3.

Kuvat: Mikko Lampinen

20.2.2014 Kicking Horse B.C.

Viime päivityksen jälkeen stikkailtiin vielä pari päivää putskua Revelstoksessa. Porukkaa oli kuitenkin paljon, ja Revelstoken parkkis alkoi olla nähty. Päätimme nostaa kytkintä aikomuksenamme suunnata randoilemaan Rogers Passiin. Kelit olivat kuitenkin isojen sateiden jälkeen todella hasardit, ja Rogers Passin randopaikat oli lyöty isojen sakkojen uhalla kiinni. Piti siis laittaa suunnitelmat uusiksi ja suunnata kohti Nelsonin kylän lähellä olevaa hienoa Whitewater-hiihtokeskusta.

Lapsetkin tietävät Kanadassa lumiturvallisuuden aakkoset.

Kartta kauniiseen käteen. Nopea ja hyvä suunnitelma johdatti meidät kohti Nelsonin kylän lähellä sijaitsevaa Whitewater-hiihtokeskusta.

Mika Selroos lautalla Revelstoken lähistöllä.

Hiihtokeskus, jonka aika unohti. Whitewater-keskuksen mahtava tunnelma ja meininki miellytti meitä kovasti. Myös hiihto oli mahtavaa. Paikallinen vapaalaskusankari Peter Velicek näytti meille kotikeskuksensa mansikkapaikkoja, mutta jouduimme pysymään pääosin metsässä, sillä aukeat ylemmät alueet olivat lumiltaan vaarallisessa latingissa.

Jossain vaiheessa joku kyseli keskusten suhtautumista asuntoautoihin. Ainakin Revelstoke, Whitewater ja Kicking Horse ovat myötämielisiä asuntoautoja kohtaan ja yöpyminen niiden parkkipaikalla on luvallista, kunhan majoittuu parkkialueen laitamille.

Ensimmäisen päivän laskuja Whitewaterissa. Skinit olivat varmin passimme koskemattomille lumille, sillä hissin lähimaastot ammuttiin paikallisten toimesta nopeasti puhki. Kuvassa Sami Sarsama skinnaa pois takamaaston tattimaalta.

Sami laskee sivistyksen puolelle hienoa White Queen -nimistä mäkeä.

Live the dream. Ape Majava ja karpaasin kuivapesu lumihangessa.

Whitewaterista löytyi myös Huipun blogimies Paul Siljama. Kuvassa Paul, Ape ja Mika skinnaavat hienoa metsälooppia. Aurinkokin vilahti, mutta vain hetkellisesti.

Mettässä eka, mettässä vika. Ape ja Paul hienon baanan alussa.

Kolmen Whitewater-päivän jälkeen white trashin oli jälleen aika vaihtaa maisemaa. Lähdimme kohti Rogers-solaa. Kuvassa Ape tankkaa janoista menopeliämme. Naapuritankilla B.C:n perusyhdistelmä: iso pick-up ja läski moottorikelkka.

Rogers-solassa suurin osa reiteistä oli edelleen suljettuna vaarallisten kelien vuoksi. Paikallisen rangerin mukaan pari päivää aiemmin jopa suojaiselta Grizzly Shoulder -reitiltä oli laukaistu vyöry, jonka leikkausreuna oli kaksi metriä korkea. Varovaisuus oli siis valttia. Kuvassa olemme sallitun teddy bear -metsälaskun toppiosalla. Tämän verran rinteeseen tehdystä kaivannosta saimme hiukan kuvaa lumesta.

Mika Selroos pöllyttää Teddy-karhua.

Vastaa