Kerro vapaasti millaisia juttuja haluaisit lukea Huipun www-sivuilta? Ja Huippu kiittää!


Kaukopartio Kanadassa VOL 2.

Kuvat: Mikko Lampinen

Revelstoke BC. 13.2.2014

Kolmantena aamuna keli alkoi muuttua ja lunta sadella pikku hiljaa. Säätyyppi oli vaihtumassa alueelle tyypilliseksi. Kovat ja jäiset pohjat tosin vaativat isompaakin sadetta, joten päätimme pitää mieluummin välipäivää ja palautua jetlaagista, kuin lähteä miekkailemaan jäisille kumpareille 10 cm lumipeitolla. Pääasia oli että lunta on luvassa ja sitä ei voi perua… Eihän?

Lifestyleä kerrakseen… Odotettu lumisade ja Arto Majava parkkipaikan laidalla.

Matkailuautossakaan ei tingitä ruuasta. Välipäivän savukalasalaatti ja edellisen illan pastan jämät.

Välipäivän viettoa. Auton ”olohuoneen” tila kasvaa mukavasti, kun seinän siirtää kiskoa pitkin metrin ulospäin. Agregaatti pöhisee ja lämpöä piisaa. Herraskaista asumista, kunhan vaan tankissa riittää pitoa. ”These cars are thursty” todettiin vuokraamolla, kun matkaan lähdettiin.

Neljännen päivän laskuja. Lunta oli tullut mukavasti 25 cm, mutta jäiset pohjat kolisivat paikoin niin, että paikat meinasivat irrota hampaista. Tässä Arto Majava pöllyttää tuoretta pintaa.

Neljännen ja viidennen päivän yönä taivas repesi ja lunta tuli yön aikana reilusti. Tässä matkalla aamupesulta takaisin autolle. Hyvältä vaikuttaa.

Hyvää myös löytyi. Edellisen päivän sade oli pehmeänä pohjalla ja sen päällä +40 cm uutta lunta. Tässä kuvassa Sami Sarsama odotetunlaisissa olosuhteissa.

Ruotsalaisia on kaikkialla. Myös Kanadassa. Tässä nostettiin veljellistä henkeä olympialaisten jääkiekko-otteluita odotellessa.

Illat parkkipaikalla ovat pitkiä. Moni suomalainen sortuisi Kanadan tarjoamiin delivery-palveluihin, mutta Mika Selroos odottaa mieluummin tulevan päivän puuteriskinnailuja. Seuraava päivitys tulee mistä lie…

Vastaa