Kerro vapaasti millaisia juttuja haluaisit lukea Huipun www-sivuilta? Ja Huippu kiittää!


Kaukopartio Kanadassa

Tässä blogissa tunnelmia reilun kahdenviikon mittaiselta roadtripiltä Kanadan Kalliovuorilla. Matkassa Mikko Lampinen, Arto Majava, Mika Selroos ja Sami Sarsama.

Revelstoke BC 10.2.2014

Lähdimme matkaan metsästämään Kanadan kuuluisaa puuteria jokunen päivä sitten. Lensimme Helsingistä Amsterdamin kautta Calgaryyn, josta vuokrasimme läskin jenkki-matkailuauton. Reissun tarkoituksena on kiertää matkailuautolla Brittiläisen Kolumbian kohteita parhaiden mahdollisten olosuhteiden perässä. Yllättäen olosuhteet ovatkin aika erilaiset kun odotimme. Lunta ei ole satanut yli kolmeen viikkoon, ja yli 30 asteen pakkanen on pistänyt paikat melkoiseksi betoniksi. Olosuhteet ovat lumisella alueella varsin harvinaiset. Tätä kirjoitellessa lumisade onneksi on alkanut, ja reissusuunnitelma nytkähtää pian toivottavasti raiteilleen. Tässä muutama otos alkureissun tunnelmista.

Ensimmäisen aamun herätys Kicking Horsen läheisyydessä. Arto keittelee aamukahveja.
Kello on 05.00 ja jetlaagi on aika vahva. Pakkasta ulkona -30, mutta sisällä pärjää mukavasti kaasulämmöt päällä.

Miehet ihmettelevät Kicking Horsen mäkiä. Matka jatkui tästä kohti Revelstokea.

Paikkoja tutkimassa ja jalkoja avaamassa Revelstokessa. Ensimmäinen laskupäivä oli jäisessä maastossa rinnepainotteinen.

Toinen aamu valkeni kylmänä ja kirkkaana Revelstoken parkkipaikalla. Edellisen päivän jäinen rinnelasku ei enää napannut, vaan suuntasimme randoilemaan Rogers Pass -solaan.

Rogers-solassa vedimme vajaan tonnin nousun.
Lumi oli nätisti sanottuna vaihtelevaa, mutta hiki tuli pintaan ja maisemat olivat hienot.
Huomisesta alkaen keli muuttuu ja kylmä korkeapaine väistyy lumisateiden tieltä. Sitä odotellessa…

Vastaa