Kerro vapaasti millaisia juttuja haluaisit lukea Huipun www-sivuilta? Ja Huippu kiittää!


Japanissa pöllyää


Kuvat: Mika Selroos ja Miikka Laakso

Japanissa on nyt laskukelit parhaimmillaan. Kokeneet Japanin kävijät Sami Sarsama ja Mika Selroos ovat laskeneet paikallista puuteria jo usealla kaudella. Suomalaisten ja skandinaavien määrä on miesten mukaan lisääntynyt jonkin verran vuosien varrella, minkä huomaa ison sateen jälkeen Cortinan hissijonoissa. Laskiessa ruuhkaa on kuitenkin lähinnä hissien lähistöllä.

”Pikkusen kun jaksaa hikoilla ja sauvoa, niin löytää kyllä omat puhtaat lumet”, miehet sanovat paikan päältä.

Sami ja Mika, missä päin Japania Cortina sijaitsee?
Hakubassa, Japanin pääsaarella Honshulla, noin tunnin ajomatkan päästä Naganosta. Tokioon on matkaa noin 300 km.

Mikä siellä on hienointa?
Japanihan on upea paikka jo pelkästään ilmapiiriltään. Ystävällisyys, ruoka, lumi ja hiihto ovat upeita. Puuterin perässähän tänne toki tullaan, ja pehmeitä käännöksiä haetaan. Hiihto on paljolti metsähiihtoa, ja Cortinan metsä sopii tuohon hienosti.

Millaiset ovat lumiolot tällä hetkellä?
Lumiolot on kaiketi aika normaalit. Penkkaa riittää ihan sopivasti. Ylhäällä lumipatja on kohta 3 metriä. Tässä kaffen ääressä kun kirjoitellaan, niin lisää näyttää satavan.

Onko japanilaisten suhtautuminen offari-lasketteluun muuttunut sitten viime näkemän?
Keskusten välillä on aika isojakin eroja suhtautumisessa rinteen ulkopuolella laskemiseen. Vaikka täällä on kauan harrastettu laskettelua, niin kaiketi tuo rinteen ulkopuolella laskemisen kulttuuri on kuitenkin uutta? Pääasiassa takamaastossa näkyy skandinaavi-laskijoita, mutta paikallisiakin harrastajia löytyy.

Millainen keli on nyt?
Lunta sataa paraikaa ja pakkasta on 5 – 10 asteen välissä. Tänään odotellaan lumenkertymistä ja pestään pyykit. Juomme kyllä toiset kaffet.

Vastaa