Kerro vapaasti millaisia juttuja haluaisit lukea Huipun www-sivuilta? Ja Huippu kiittää!


Antti Ollilan tuoreet X Games-kuulumiset

Antti Ollila_1
kuvat: AJ Kemppainen

Tavoitimme hetki sitten Aspenista langan päähän 19-vuotiaan rovaniemeläisen slopestyle-laskija Antti Ollilan, joka on parhaillaan valmistautumassa X Gamesien karsintoihin.

Millaiset suorituspaikat siellä on Antti?
Suorituspaikat on X-Gamesien tuttuun tyyliin tosi isot. Tosi paljon erilaisia reilivaihtoehtoja ja linjoja. Hyppyrit on tosi lähellä toisiaan, ja on ollut välillä vähän vaikeuksia ehtiä jarruttaa varsinkin feikkinä tullessa, sillon mennään sitten isosti, hahah. Mutta sehän on vaan hyvä juttu.

Entä kisakaverit: onko hyviä tyyppejä? Löytyykö yhteishenkeä?
Samaa porukkaahan suurimmaksi osaksi käy muissakin kisoissa, ja kaikki tuntevat toisensa. Tuttuun tapaan kaikki on fiiliksissä kun joku tekee jotain kovaa, ja siinä samalla muutkin saavat puskettua itseään.

Mikä on omasta mielestäsi vahvuutesi laskijana tuossa joukossa?
Yritän aina pärjätä tyylillä ja luovuudella, sillä vähän tulee takkiin teknisyydessä, ei ole oikealle tuplat kovin hyvässä tatsissa niin jäävät ehkä tekemättä. Riippuu siitä miltä tuntuu ennen kisaa. En kuitenkaan halua olla yksi niistä jotka vaan tekevät neljään suuntaan tuplakorkit, se on loppujen lopuksi aika tylsää katsottavaa.

Millaista on ollut X-Gameseissa tähän asti? Kohdellaanko laskijoita hyvin siellä, onko hienot puitteet ja luksusta?
Tosi siistiä on ollut. Kolmena päivänä on päässyt laskemaan rataa täydellisessä säässä. Kaksi ekaa päivää rata oli aika jäässä, jolloin hyppiminen jäi vähemmälle. Viimeisenä treenipäivänä pääsin kunnolla vetämään. Treeniaikaa on kolmen päivän lisäksi myös reilusti juuri ennen kisaa, tavallisen tunnin sijaan. On myös ollu hauskaa katsoa muita lajeja. Laskijoille on iso oleskelutila missä voi hengata, katsoa kisoja, olla netissä ja syödä ja juoda.

Oletko suunnitellut runin valmiiksi?

Runi on paria temppua vaille suunniteltu.Todennäköisesti aikalailla vanhoilla ja tutuilla jutuilla mennään, mutta pitää katsoa aamulla miltä tuntuu.

Millä mielellä lähdet karsintoihin? Kuinka korkealle tähtäät?
Aika altavastaajana sitä ollaan, ei siis sen suurempia paineita. Karsintojen tavoite on tietysti päästä finaaliin sijasta riippumatta, ja siellä sitten katsotaan uudestaan.

Mitä jos pääset finaaliin?
Siellä sit varmaan laitetaan kaikki peliin, sellanen runi tulille minkä ländäämällä pärjää.

Mitä X-Gameseihin pääseminen on merkinnyt sinulle henkilökohtaisesti, ihmisenä ja urheilijana?
Pelkästään kisoihin pääseminen on jo tosi kova juttu, ja ihan junnusta astihan se on ollut unelmana. Onhan tää kuin yks merkkipaalu, toivottavasti tulee palattua vielä moneen kertaan. Siistiä olla 15 maailman parhaan kanssa kisaamassa.

Päivitys 25.1.2014: Antti Ollila selviytyi miesten ski slopestylen finaaliin hienosti sarjansa viidentenä

Päivitys 26.1.2014: Antti Ollila sijoittui X Gamesien finaalissa seitsemänneksi. Pisteet parhaaksi rankatulla 2. runilla olivat 85.00. Onnittelut! http://espn.go.com/video/clip?id=10354914

Vastaa