Kerro vapaasti millaisia juttuja haluaisit lukea Huipun www-sivuilta? Ja Huippu kiittää!


Kevättä talven keskellä Chamonixissa


kuvat: Mika Merikanto

Mika Merikannon video-terveiset Chamonixista! Merikanto, Mikko Heimonen ja Henri Kuokkanen laskivat juuri ennen uutta lumimyrskyä todella harvoin lasketun Col du Diablen lounais-kurun. Reitin ensilasku on tapahtunut vuonna 1998.

Chamonixin jyrkistä reiteistä turvallisessa laskukunnossa ovat nyt ainoastaan etelän suuntaiset vaihtoehdot.

”Tämän suuntaisten mäkien lasku edellyttää kuitenkin sopivan aikaikkunan löytämistä. Eteläpuolten mäet ovat tähän aikaan vuodesta yleensä umpijäässä, mutta jos sattuu sopiva tuuleton aurinkoinen päivä, keskitalven aurinkokin pehmentää mäet laskettavaan kuntoon kuten nyt”, Merikanto kertoo.

Katso Mika Merikannon huikeat kuvat laskupäivältä tästä!

Vastaa