Kerro vapaasti millaisia juttuja haluaisit lukea Huipun www-sivuilta? Ja Huippu kiittää!


Käärmemiehet filmaavat jälleen


Kuvat: Niki Rutanen

Kotimainen lumilautailuelokuva-tiimi KBR, joka virallisilla nettisivuillaan luonnehtii itseään joukoksi avaruuskäärmeitä, on aloittamassa järjestyksessään 10:nnen produktionsa tuotannon. Elokuvaa kuvataan tulevana keväänä mm. Levin Snowparkissa. Yhteistyökumppaneina ovat Levin lisäksi mm. Battery ja Transworld Snowboarding.

Elokuvassa esiintyvät Toni Kerkelä, Janne Lipsanen, Antti Jussila, Sakari Lähdesmäki, Niko Länsiö, Sami Luhtanen, Teo Konttinen, Jani Sorasalmi, Elias Veijola ja Petrus Koskinen, joka on toimii myös tuottajana ja ohjaajana. KBR:n edellinen leffa Golden Years voitti Spine Awardseissa vuoden elokuvaprojekti –tittelin. Ryhmä on saavuttanut urallaan myös paljon kansainvälistä näkyvyyttä.

Mitä voisit kertoa KBR:n taustoista Petrus Koskinen?

”Mä ja Toni Kerkelä pistettiin KBR joskus pikkupoikina pystyyn Jyväskylän Laajavuoressa, ja joka vuosi ollaan jonkin näköinen leffa tehty. Haluttiin alun perin vaan taltioida meidän temppuja rinteessä, ja siitä se sitten lähti kehittymään eteenpäin.”

”Meidän leffoissa on aina ollut tosi paljon urbaania lumilautailua ja tulee aina olemaankin. Sen rinnalle isoksi osa-alueeksi on kehittymässä backcountry. Golden Yearsissa backcountry -matskua oli jo ihan kiitettävästi suomalaiseksi elokuvaksi, mutta tänä talvena me halutaan saada sitä vielä enemmän.”

”Tänä vuonna aiotaan panostaa myös ihan eri tavalla kuin ennen keväisiin rinnehyndä-kuvauksiin. Kaikki rinteessä kuvattu matsku tullaan kuvaamaan Levillä, missä olen myös itse saanut lopullisen kipinän lajiin 2000-luvun alkupuolella. Odotan innolla kevättä – tulee varmaan ihan mielenvikaista matskua!”

Mistä käärmesymboliikka teidän tapauksessanne sai alkunsa? Eläin on kuitenkin aika eksoottinen lumilajeissa, kobra erityisesti.

”Ei sillä taida olla mitään sen kummempaa symboliikkaa. Toni Kerggis Kerkelä sen varmaan keksi. Onhan käärme nyt ihan makee eläin.”

Mitä olette saaneet aikaiseksi urallanne tähän saakka?

”Varmaan suurin saavutus on se, että ollaan tehty aika pitkään elokuvia ja saatu pidettyä leffoissa se kaverileffan meininki. Tuntui myös tosi hyvältä kun tänä syksynä voitettiin Spine Awardissa vuoden elokuvapalkinto. Kiitos kaikille äänestäjille siitä!”

Mitä tavoittelette uudella produktiolla?

”Parasta KBR-elokuvaa mitä on tullut pihalle. Talvi kuvataan, kesä leikataan ja syksyllä järjestetään enskarit.”

KBR:n uuden, toistaiseksi nimettömän elokuvan ensi-iltaa odotellessa voi katsoa aiempia produktioita osoitteessa www.kbrprod.com .

Vastaa