Kerro vapaasti millaisia juttuja haluaisit lukea Huipun www-sivuilta? Ja Huippu kiittää!


Nuutti Niemelä ja Aleksi Patja Copper Mountainilla


Kuvat: FSA ja David Malacrida. Oheinen Nuutti Niemelän kuva Grenoblesta.

Copper Mountainin maailmancupia hallitsi lumilautailun puolella slopestyle-laskija Nuutti Niemelä, joka selviytyi ainoana suomalaisena finaaliin asti. Menestyksekkäässä ranissa Nuutti teki reileihin hardway cab 270, frontside blunt 270 ja 50-50 bs 180 sekä hyppyreistä bs 1080, cab 900 ja frontside 720. Suorituksellaan Nuutti sijoittui karsintasarjansa 4. sijalle.

Suoritus on erinomainen, sillä Amerikan valloitus ei alkanut kovinkaan lupaavasti, kertoo Nuutti.

”Sunnuntaina oli tarkoitus saapua mestoille tänne Copperin maailmancupiin, joka on samalla toiseksi viimeinen olympia-karsinta. Mutta Chigagon Immigrationissa meni niin kauan, että muut myöhästyivät lennolta ja joutuivat jäämään sinne yöksi. Samoin sinne jäi mun kamat. Myöhäisen saapumisen ja vuokra-autojen puuttumisen vuoksi jouduin jäämään Denveriin yöksi. Missattiin sitten porukalla maanantain treenit.”

”Tiistaina saatiin onneksi laskea molempien ryhmien treenit, eli saatiin treenata saman verran kuin muutkin.”

”Keskiviikkona oli miesten ja naisten paippikarsinnat ja ikävästi ketään ei päässy jatkoon. Torstaina oli miesten slope-karsinnat. Tuuli ihan sikana ja tokalla laskulla oli jo aurinko niin pilvessä, että näkyvyyskin oli todella huono. Tein tuulesta johtuen pienen varmistelulaskun, joka onneksi riitti finaaliin tällä kertaa. Pojat ikävästi sketsaili sen verran, etteivät päässeet finaaliin.”

Lumilautailun slopestylen finaali lasketaan sunnuntaina.

Ski slopestylen puolella ainoana suomalaisena huomiseen 16 laskijan loppukilpailuun selviytyi Antti Ollila. Freestylehiihdon halfpipen puolella finaaliin jatkoi AJ Kemppainen, tämän hetkinen maailmancup-johtaja.

Aleksi Patja, 18-vuotias slopestyle-laskija Rovaniemeltä, oli eilisessä karsinnassa omassa erässään 18.. Aleksi kommentoi kisoja seuraavasti:

”Kisa meni itellä vähän heikommin kuin odotettua. Ekalla ranilla viimeisen hyndän ländäys vähän epäonnistui, kun tuli oletettua vähemmän vauhtia, ja reverttasin toisella. Vedin tokasta hyndästä vähän turhan lyhyelle, enkä saanut tehtyä vikaa hyppyä ollenkaan.”

Olosuhteet olivat Aleksin mielestä kuitenkin parhaat mahdolliset, vaikka kilpailijoita olikin ruuhkaksi asti.

”Keli oli erittäin hyvä ja rata oli tosi mahtava. Meillä on ollut myös mahtava tunnelma, vaikka finaaleihin ei slopesta päässyt kuin Antti.”

”Jengiä täällä on aika paljon. Jos oikein tiedän, niin yli 100 henkeä ainakin. Reeneissä joutui jonottelemaan aika pitkään, että pääsi laskuun asti.”

Kaiken kaikkiaan USA on näyttänyt Aleksille hyvät puolensa.

”Tosi mahtavaa! Säät on suosinu ja muutenkin mahtava maa. Huomaa kyllä, että jenkeissä kaikki on suurempaa.”

”Kämppä on vähän hikinen, mutta kyllä täällä selviytyy. Läheltä löytyy woodward ja mäkeen on tosi lyhyt matka. Ruoka on rasvaista niin kuin jenkeissä kuuluukin. Lähinnä hampurilaista ja limukkaa täällä tulee ravinnoksi, haha!”

Vapaa-aika on kulunut trampoliinilla ja skeittaamassa. Hiihtoa on päässyt treenaamaan vähemmän kuin Suomessa, mutta mäen ulkopuolella treenejä on ollut hyvin.

Suomesta kisoissa on mukana koko A ja B –maajoukkue ja osa C-maajoukkueestakin.

”Joukkueella on huikea henki! Kaikki tukee toisiaan ja puskee toisiaan eteenpäin.”

Omaa laskutyyliään Aleksi luonnehtii seuraavasti: ”Hankala sanoa… Varmaankin räppi.”

Ohessa Aleksin tyylinäyte Saas Feestä.


Aleksi Patja

Aleksi Patja

Päivitys 23.12.2013: Nuutti Niemelä sijoittui lumilautailun slopestylen finaalissa lopulta sijalle 12. Hän kaatui ensimmäisen laskunsa fs 1080:en, jota yritti ensimmäisestä hyppyristä. Nuutti muutti rania toiselle kierrokselle. Lasku meni loistavasti, kunnes fs 1080 tuli kyljelleen alas – tällä kertaa viimeisestä hyppyristä. Laskun pisteet olivat 47,50.

”Ärsyttää kun frontti tonni oli tänään hukassa. Muuten kyllä lasku kulki”, Nuutti kommentoi.

”Vauhtien kanssa tosiaan oli ongelmia, eikä löydetty parasta luistoa – tosin muillakin oli samat ongelmat. Kaikkiaan oli hieman haastava viikko (Copper Mountainilla), mutta nyt kotiin joulun viettoon ja pienen tauon jälkeen takaisin mäkeen entistä kovemmin”, kommentoi puolestaan päävalmentaja Pekka Koskela.

Ski halfpipessa Antti-Jussi Kemppaiselta nähtiin puolestaan finaaleissa kaksi onnistunutta laskua, jotka veivät hänet yhdeksännelle sijalle.

Kemppaisen pisteet ensimmäisestä laskusta olivat 78.40. Toisella laskulla pisteet eivät parantuneet, vaan jäivät 75.80 oikealle tuplan alastulon pienestä niiauksesta johtuen. Kemppaisen lasku piti sisällään fakie 900, fakie 720, tuplaflairin vasemmalle, tuplan oikealle ja vasemmalle 900. Kilpailun voittoon laski USA:n Aaron Blunck.

Ski slopestylen puolella Antti Ollilan sijoitus finaalissa oli 9. Kisoja vaivasi kautta linja Kalliovuorten lumisade ja heikko luisto.

Vastaa