Kerro vapaasti millaisia juttuja haluaisit lukea Huipun www-sivuilta? Ja Huippu kiittää!


Turhapuro randonnéella

Arto joulukuun Powderissa. Kuva: Mikko Lampinen
Tämän otsikon on valinnut itse Arto Majava. Hän ja Huipun fotoeditori Mikko Lampinen ovat jälleen ylittäneet ylimaalliseksi tunnetun Powderin (juuri julkaistu joulukuun numero) julkaisukynnyksen. Ja millä kuvalla?

Huipun www-sivuiltakin tutussa otoksessa Ape raahaa kahden risun varassa mittavan oloista gearia Lyngenin Balggesvarrille, toukokuussa 2010. Oliko ihan pakko?

”Ei ollut”, vastaa Ape. ”Halusin kokeilla tällaista taakkatelinettä matkalla laaksoon. Laitoin pari ranteen vahvuista runkoa kiinni valjaisiin ja kamat siihen. Oksien latvat sijoitin taakse, että ne joustaisivat.”

Arto hiihti risuja raahaten koko matkan, 4 kilometriä, ja saman verran takaisin. Kuten oheinen video todistaa, kulku oli sujuvaa.

Mikko Lampisen mukaan Pelle Peloton –tyyppinen viritelmä oli syntynyt hyvin nopeasti tien poskessa.

”Homma toimi hyvin, voin vilpittömästi suositella!” Arto sanoo. ”10 kg on sopivan painoinen lasti tähän, silloin se ei vie miestä perässään. Oksat ovat taakkatelineenä riittävän jämäkät, mutta tarpeeksi kevyet.”

Arto kuitenkin tähdentää, että viritelmä on vain korvike ahkiolle. Nykyisin on saatavilla myös mm. minisuksella varustettuja kantotelineitä. Risuja Arto ei muista nähneensä vastaavanlaisessa käyttötarkoituksessa missään muualla. Näin on todennäköisesti ajateltu myös Powderin toimituksessa. Suomalaisissa riittää eksotiikkaa.

Mikon mielestä kuvassa on hyvä meininki ja se on samalla dokumentointi hyvästä ideasta: ”Näin mentiin ja tehtiin. Siinä ei ole postailua.”

Arton mielestä julkaistun kuvan ansioihin kuuluu myös tietynlainen retro-partiolais-meininki.

”Ukkeli on kuin suoraan 80-luvulta. Ja kaikki mahdolliset kamat mukana!”

Tags: , , , , ,

6 kommenttia kirjoitukseen “Turhapuro randonnéella

  1. Ei se miltä se näyttää vaan miten se toimii, tässä kyllä oli tyylikin kohdillaan. Puista meidät on tunnettu ja sisusta sekä tietenkin saunasta. Sisua saadaan saunoan ja sauna lämmitetään koivulla.

  2. Eikös ape ole semmonen hirvi, että se vetää pulkan vaikka poikittain törmän päälle jos sikseen tulee.

Vastaa