Kerro vapaasti millaisia juttuja haluaisit lukea Huipun www-sivuilta? Ja Huippu kiittää!


Levin maailmancupista alkaa kissojen yö

Timo Koskinen
kuvat: Mikko Lampinen

Alppihiihdon maailmancup Levillä, naisten pujottelun toinen kierros. Katsomme sitä yhdessä Levin parkkimanagerin Timo Koskisen kanssa. Tunnelma on korkealla ja Suomen liput liehuvat, mutta ne eivät ole ainoita, tämä on kansainvälinen kisa.

Televisioon verrattuna kisasuoritusten seuraaminen paikan päällä on haasteellista, meillä ei ole suoraa näköyhteyttä kummun päällä olevaan starttiin (joka näkyy kyllä screeniltä), ja puhumme itse liikaa kuullaksemme selostuksen. Mutta jos joku väittää kisatunnelman välittyvän sellaisenaan tv-ruudun läpi ”kotikatsomoihin” epäilen vähän. Juhlahumu on paikan päällä erityinen.

Rata näyttää vaikealta ja myös on sitä. Kisasuorituksissa on kierrokset ovat nopeita. Ei kulu kovin kauaa startista, kun yleisöstä kuuluu kulovalkean tavoin laajeneva kohahdus. 16. sijalta kakkoskierrokselle lähtenyt Poutiainen ajaa ulos. Ympärillä olevien kasvoilta heijastuu pettymys ja liput lakkaavat liehumasta, mutta vain hetkeksi. Tilaisuus ei pääty tähän. Voittajat kannustetaan maaliin, hyvä tunnelma palaa.

Olemmeko parkkimanageri Koskisen kanssa tyypillistä maailmancup-kisayleisöä? Ollaan jos niin halutaan. Jossain vilahtaa lumilautailija Janne Korpi. Voi olla ettei kenestäkään olisi kepinkiertäjäksi, mutta joku saattaisi myös yllättää.

Timo Koskinen on tullut paikalle Turusta. ”Ihan täysi muutos tulla sieltä tänne”, sanoo Koskinen. Koskisella on alkamassa 7. kausi Levin parkkivastaavana.
”Maanantaina lähdetään katsomaan, kuinka lunta on tullut, ja mä lähden pukkiin niitä kasoja sieltä kumoon. Ruvetaan hahmotteleen taas sitä hommaa. Jos lunta ei ole tarpeeksi, sitä lumetetaan lisää.”

”Se on vähän semmoista pään raapimista se alku, kun on vaan kerrostalon kokoisia lumikasoja ja sitten sitä miettii, että jaaha, mistä sitä aloittaisi.”

Kaikki kasat pitää ensin levittää, sitten ruvetaan muotoilemaan juttuja: vajaat 15 hyppyriä eli nokkaa, parikymmentä reiliä, paippi, corneri ja pikkukikkailua.

”Ne on täällä päässä ne jutut, niitä ei piirretä mihinkään”, sanoo Koskinen. Itsenäisyyspäivänä pitäisi olla valmista.

Alkavalla kaudella Levin parkki tulee todennäköisesti olemaan ison leffaproduktion näyttämö, mutta Koskisella on suurempiakin visioita.

”On suunnitelmissa siirtää parkki Etelärinteelle, tehdä Amerikan parkki, joita ei Suomessa ole muita, koska niin pitkää parkkia ei ole missään. Se on ollut mun sellainen 5 vuoden projekti tässä, ja sen olisi hauska nähdä toteutuvan.”

Yhdessä asiassa Levin parkki on Koskisen mielestä jo nyt omassa luokassaan.

”Sen pystyn ainakin sanomaan kotiin päin vetämättä, että meillä on kolme kaveria jotka tekee pelkästään tätä, ja niin ei mun käsittääkseni muualla ole. Se tarkoittaa sitä, että täällä on joka yö kaksi äijää töissä. Joka ainut paikka mennään läpi joka yö. Kun aamulla tullaan laskemaan, niin ihan saletisti joka paikka on timanttisessa kunnossa. Se on se isoin valtti, jonka uskallan luvata.”

Parkkimanagerilla on edessään vaativa puolen vuoden työrupeama. Onko voimia kerätty riittävästi uuteen kauteen?

”Joo. Niin se vähän menee, että niin hauskaa kuin tämä homma onkin, niin keväällä on takki aika tyhjä ja vähän niin kuin haluaa päästä poiskin jopa. Tuntuu ettei niin kauheasti viitsi enää miettiä koko asiaa. Mun kesäharrastus on golf, se on täydellinen vastakohta tälle, ihan eri maailma.”

”Mutta kyllä se jossain vaiheessa loppukesää rupee pikku hiljaa ajatus kääntymään ja huomaa, että rupeaa unissaan ajamaan kissaa ja suunnittelemaan reilejä. Tässä vaiheessa on jo into päällä.”

Tags: , , ,

Vastaa