Kerro vapaasti millaisia juttuja haluaisit lukea Huipun www-sivuilta? Ja Huippu kiittää!


Tervetuloa lumiturvallisuuskursseille!

IMG_0516
Huipun erikoisavustaja Arto ”Ape” Majavan vapaalasku- ja lumiturvallisuuskurssit alkavat ensi viikolla.

Tähän mennessä sovittu kurssiaikataulu on seuraava:

La 23. 11. Vapaalaskun ja lumiturvallisuuden alkeet, Tampereen lääkäreiden ja sairaanhoitajien hiihtojaoksen kurssi, järjestäjänä Marko Viika (priva kurssi).

La 14.12., klo 09.00 – 15.00 Vapaalaskun ja lumiturvallisuuden alkeet, Varalan urheiluopisto, Tampere, avoin kaikille.

Su 15.12., klo 10.00 – 16.00 Vapaalaskun ja lumiturvallisuuden alkeet, Olympiastadionin kabinetti, Helsinki, avoin kaikille.

Ma 16.12., klo 16.00 – 21.00 Räätälöity backcountry-tekniikoiden advance-kurssi, aiheina mm. reitinluku, lumi/jää-ankkurit ja jäätiköillä liikkuminen. Olympiastadionin kabinetti, Helsinki, avoin kaikille.

Ti 17.12. klo 16.00- 22.00 Räätälöity backcountry-tekniikoiden advance-kurssi, aiheina mm. reitinluku, lumi/jää-ankkurit ja jäätiköillä liikkuminen. Varalan urheiluopisto, Tampere, avoin kaikille.

Ti 7.1. Vapaalaskun ja lumiturvallisuuden alkeet, Helsingin Finnairin hiihtojaos (priva kurssi).

Kurssin hinta on 50 € / henkilö. Ilmoittautumisia ja tiedusteluja otetaan vastaan osoitteessa ape [at] huippufreeride.fi.

Aloittelijoille suunnatuilla alkeiskursseilla käsitellään vapaalaskun ja lumiturvallisuuden perusteita, varusteita ja sitä, miten lajissa pääsee alkuun. Kaikki osallistujat pääsevät harjoittelemaan mm. piipparietsintää. Omia varusteita ei tarvita, mutta jos sellaiset on jo olemassa, ne kannattaa tuoda mukana, jotta niitä oppii käyttämään. Kurssin sisältöä säädetään ryhmän tason mukaan.

Harrastuksessa pidemmälle ehtineille tarkoitetuilla advance-kursseilla sisältö räätälöidään ryhmän toiveiden mukaan. Harjoitusohjelmaan kuuluu mm. reitin tekemistä, lumiankkureita, köysitekniikoita, jäätiköillä liikkumista ja pidemmälle vietyä lumiturvallisuustekniikkaa.
Molempien tasojen kurssit sisältävät teoria- ja käytäntöosuuden, ja kurssi kestää kaikkiaan 4 – 6 tuntia.

Myöhemmin talvella kursseja pidetään myös hiihtokeskuksissa, jotka mahdollistavat käytännön harjoittelun rinneolosuhteissa. Tällöin kurssin kokonaiskesto liikkuu 8 tunnissa.

Lisäksi keväällä on tulossa vuoristo-opas Sami Modeniuksen ja pro-hiihto-opas Apen yhteistyönä toteutettava 3 – 4 päivän camp Lyngenissä.
Hiihtokeskus-kurssien ja Lyngenin campin aikataulut vahvistetaan myöhemmin talvella.

Welcome!

Tags: ,

Vastaa