Kerro vapaasti millaisia juttuja haluaisit lukea Huipun www-sivuilta? Ja Huippu kiittää!


Randonnée-kausi on täällä!


Huipun alppikirjeenvaihtaja Miku Merikanto kävi lauantaina avaamassa randonnée-kautensa Val Ferretin laaksossa Sveitsissä. Miku ja Henri Kuokkanen ajoivat La Foulyn kylän ohi ja jatkoivat kesätietä ylöspäin niin pitkälle kuin autolla pääsi. Tie nousi pystyyn 1 800 metrin korkeudessa. Siitä miehet jatkoivat sumuisessa kelissä, mutaista polkua pitkin kohti laakson perää, jossa on todella hienoja mäkiä. Etäisyyttä autolta perille tuli yli 6 kilometriä.

Lumiraja oli lauantaina noin 2 000 metrin korkeudessa. Siitä ylöspäin lunta olikin Mikun mukaan tosi mukavasti. Varsinkin pohjoispuolilla lunta riittää Ferretin laaksossa hyvin, ja myös jäätiköt näyttävät hyväkuntoisilta. Toisaalta, viimepäivinä on ollut todella lämmintä, ja etelänpuoleisilla rinteillä näkyi paljon pohjia myöten lähteneitä vyöryjä. Lumien kanssa on näin ollen syytä olla tarkkana.

Miku ja Henri nousivat välihuipulle 2 800 metrin korkeuteen. Keli aukesi sopivasti ja lasku alas alkoi. Lumi oli laadultaan oikein hyvää, ja kauden avauksesta tuli erinomainen. Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä lunta alkoi sadella alueelle jo tosissaan, ja nollaraja laskikin 600 metrin korkeudelle. Talvi on Alpeilla todenteolla alkamassa.

Kuvat: Mika Merikanto & Henri Kuokkanen

Tags: , , , ,

Vastaa