Kerro vapaasti millaisia juttuja haluaisit lukea Huipun www-sivuilta? Ja Huippu kiittää!


Maailman pienin parkki valmistautuu talveen


Kuvat: Otto Ponto

Savitaipaleella, Jonni Myyrän tiellä, 40 kilometriä Lappeenrannasta Mikkeliin päin, saattaa sijaita maailman pienin parkki. Tunnelmaltaan ja miljööltään ainutlaatuista ”talviurheilukeskusta” on sesonkia varten valmistelemassa Tommi Niemi, 21-vuotias vapaalaskija ja parkinrakentaja. Maapohjat ovat pian valmiit, uusia reilejä pystytetään ja sitten odotetaan lunta maahan.

Miten ajatus omasta parkista syntyi Tommi?
Silloin kun aloitin laskemisen, kävimme aluksi monta talvea Joutsenon Myllymäessä muutaman kaverin kanssa. Kun kenelläkään ei ollut ikää ajella autoa, oli vanhemmilta aika iso uhraus olla melkein joka päivä ajamassa Savitaipaleen ja Myllymäen väliä töiden ohessa. Ajateltiin silloin, että oma mäki olisi aika siisti juttu.

Miten toteutus lähti liikkeelle?
Savitaipaleella oli laitettu liikkeelle ”Hiihtomaa”-nimikkeellä sellainen hanke, jossa pururadan viereiseen pieneen suppaan rakennetaan rinne, jossa voi lasketella. Aluksi siellä oli vain yksi pieni hyppyri. Siitä lähtien ollaan parhaan ystäväni Mikko Joukaisen kanssa suunniteltu ja rakenneltu uusia juttuja sinne. Välillä ollaan myös vähän isomman porukan kanssa talkoohengellä rakennettu uusia reilejä.

Savitaipaleen kunta on sponsoroinut lähes kaikki materiaalit mitä ollaan tarvittu. Myös kaivinkoneyrittäjä Anssi Lammi on ollut aina mukana toiminnassa, kun ollaan tarvittu uusia maapohjia. Yhteistyö kunnan kanssa toimii aivan älyttömän hyvin. Ilman sitä ei projekti ei olisi tälle tasolle koskaan päässyt. Kiitokset Timo Mikkolalle!

Mistä Savitaipaleen parkki koostuu?
Parkki koostuu boksista ja monipuolisista reililinjoista. Täksi talveksi laajennetaan parkkiin kokonaan uusi reililinja sekä hyppyri. Mäen loppuosa muotoiltiin myös uudelleen.

Onko se maailman pienin parkki?
Kai tätä vähän sellaiseksikin voi sanoa. Korkeuseroltaan ainakin ( hah-haa).

Keitä siellä käy laskemassa?
Meillä on tiivis, hyvä 10 hengen porukka sellaisia päivittäisiä laskijoita. Lisäksi lähikyliltä ja kaupungeista käy muutaman kerran viikossa pienempiä porukoita. Talven mittaan meillä käy yöpymässä myös kavereita ympäri Suomea, kun parkissa kuvataan.

Onko parkki maksullinen?
Parkin käyttö on toistaiseksi maksutonta, kun hissiä ei ole vielä käytössä.

Saako sinne tulla kuka tahansa laskemaan?
Nyt päästiinkin tähän mun lempikohtaan, hah-ha! Kyllä, kuka tahansa saa tulla laskemaan, mutta maalaisjärjen käyttö on sallittua, kun ottaa huomioon, että me ollaan tätä talkoohengessä rakennettu. Reilien nokat ja muutenkin omat jäljet pitää korjata. Se olisi tietenkin eri asia, jos mulle maksettaisiin tästä parkin kunnossapidosta. Silloin se olisi mun homma korjata ne toistenkin jäljet. Tähän asiaan toivottavasti tulee parannusta nyt alkava talvena.

Onko siellä järjestetty tapahtumia?
Viime helmikuussa järjestettiin ensimmäiset jamit! Paikalle saapui hyvin porukkaa ympäri Etelä- ja Keski-Suomea. Yhteensä meitä oli yleisön kanssa parhaimmillaan reilut 100 henkilöä.

Millaiseksi kuvaisit Savitaipaleen parkin tunnelmaa?
Ei tällaisia omin pikku kätösin rakenneltuja parkkeja maailmalla taida vielä kovin montaa olla. Pelkästään se on jo asia, joka luo sinne omalaatuisen tunnelman.

Kannattaa tulla pyörähtämään talven mittaan, jos yhtään sille tuntuu. Seurailkaa Facebook-sivua. Sinne voi rohkeasti laittaa inboxiin kysymyksiä, jos sellaisia tulee mieleen. Niihin vastaillaan mielellään. Facebookiin päivitellään myös melkein päivittäin, mitä parkissa tapahtuu, milloin rakennetaan nokkia reileihin ja milloin kannattaa tulla laskemaan.

Savitaipaleen parkin Facebook-sivu: www.facebook.com/backyardpark

Tags: , ,

Vastaa