Kerro vapaasti millaisia juttuja haluaisit lukea Huipun www-sivuilta? Ja Huippu kiittää!


Xavier, Lucas ja pingviinit

Huippu_cover_2_13
kuvat: Tero Repo ja Xavier De La Rue

Huipun 2/13 kansikuvan on ottanut Tero Repo. Kuvauspaikkana on Etelämanner ja kuvassa esiintyy muutaman merimetson lisäksi maailman huippua edustavat lumilautailijat Xavier De La Rue ja Lucas Debari. Esitimme kaveruksille muutaman kysymyksen eksoottisesta kuvaustilanteesta.

Onneksi olkoon kansikuvasta Xavier ja Lucas! Mitä voisitte kertoa meille kuvaustilanteesta?

Xavier: Se hetki oli retkemme loppupuolella. Olimme laskeneet erittäin haastavassa maastossa. Suurin osa suorituspaineista oli jo takanapäin, ja saatoimme nauttia kaikesta ympärillämme olevasta, kuten eläimistä.

Oliko Antarcticalla hyvää laskua?

Xavier: Koimme upeita laskuhetkiä. Luulen, että se hetki, kun seisoin suurimman seinämän reunalla valmiina droppaamaan, pysyy mielessäni ikuisesti (Xavierin kuva näkymästä ohessa).

Lucas: Jotkut laskuhetkistä olivat hirvittävimpiä ikinä.

Pitivätkö pingviinit teistä? Taisitte olla niiden reviirillä.

Xavier: Ne ovat upeita olentoja. Se, kun näkee, miten hassuilta ne näyttävät, saa koko paikan vaikuttamaan entistä satumaisemmalta. Vaikuttaa siltä, etteivät pingviinit ole tottuneet pelkäämään ihmisiä, koska ne vain leikkivät ympärillämme.

Lucas: Pingviinit olivat jatkuva metelin ja viihteen lähde. Läsnäolomme ei juuri haitannut niitä. Ne eivät edes käyttäytyneet eri tavalla ellemme menneet hyvin lähelle.

Mitä piditte reissusta ylipäätään?

Xavier: Se oli melko erikoinen kokemus – enemmän kuin lumilautailureissu. Merimatka oli todella kivulias kokemus, mutta Etelämantereen maisemien taika ja luonto olivat kaiken sen kärsimyksen arvoisia. Se oli todella ainutlaatuinen elämys.

Lucas: Se oli elämää suurempi kokemus. Laivamatka sinne ja takaisin oli itselleni kaikista vaikein osuus.

Tero kertoi, että merimatka oli aika kamala.

Xavier: Todellakin. Pelkkää tuskaa ja kärsimystä päiväkausien ajan – tauotta. Se oli vaikein osuus.

Lucas: Haluaisin mennä Etelämantereelle uudestaan, mutta en usko, että selviäisin merimatkasta toistamiseen.

Millainen paikka oli laskemisen kannalta?

Xavier: Aivan mahtava. Lumi ei ehkä ole unelmapuuteria, mutta se on laadultaan tasaista, kantavaa sekä todella hauskaa. Sen vuoksi voi laskea todella jyrkissä olosuhteissa, jyrkemmin kuin muualla. On myös mainittava, että se kun saa laskea jylhiä linjoja suoraan valtamerta kohti, on jotain ihan erityistä.

Lucas: Maasto oli ainutlaatuista. Vaikeinta oli löytää sopivat lumiolosuhteet.

Mikä teki Etelämantereessa suurimman vaikutuksen?

Xavier: Värimaailma ja valot. Sitä on vaikea kuvailla, sellaista ei koe muualla.

Lucas: AK-tyyliset, mereen johtavat spine-linjat olivat jotain täysin ennen kokematonta.

Millaista oli työskentely Teron kanssa?

Xavier: Olemme tunteneet Teron kanssa jo 5–6 vuotta. Pidän Teron tyylistä sekä hänen antaumuksestaan. Hyvä puoli hänen kanssaan työskentelyssä on se, että hän hakee aina uusia kulmia ja näkemyksiä.

Lucas: Terolla on silmää loistavan valokuvan suhteen, ja kun hän innostuu kuvasta, se tarkoittaa, että kuvasta tulee ihan sairas.

Millaisia suunnitelmia teillä on alkavalle kaudelle?

Xavier: Menen olympiakisoihin. Tekee hyvää keskittyä hetkeksi johonkin tavallisesta poikkeavaan ja tavallaan palata koulunpenkille. Sen jälkeen edessä on hieman tutkimusmatkailua; kuvaan luultavasti lisää Alaskassa ja Alpeilla. Meillä on menossa hyvä projekti siellä.

Lucas: Kunpa tietäisinkin, mitä ensi kaudella on luvassa. Toivon, että pääsen taas johonkin uuteen ja mahtavaan paikkaan.

Terveisiä suomalaisille lukijoillemme?

Xavier: En malta odottaa, että pääsen takaisin Suomeen. Siellä on loistavaa, ja suomalaiset ovat mahtavia – etenkin heidän juhlintansa!

Lisää dokumentteja Xavierin, Lucasin ja Teron retkestä uusimmassa Huipussa!

Kommentti kirjoitukseen “Xavier, Lucas ja pingviinit

Vastaa