Kerro vapaasti millaisia juttuja haluaisit lukea Huipun www-sivuilta? Ja Huippu kiittää!


Laskukausi on korkattu!


kuvat: Wolfgang Huber / Mountain Spirit Guides

Laskukausi Alpeilla on avattu 13.lokakuuta!

Missä olit laskemassa Ode Siivonen?
Oltiin Aiguille du Midillä Chamonixissa ja lasketiin yläasemalta harjanneta ensin pohjoispuolella ja sitten harjan yli ja alas Vallee Blanchen alkuflätille. Kolme luuppia vedettiin sitä.

Millainen sää Chamonixissa on ollut muutamina lähipäivinä?
Kylillä on ollut kylmää. Ensilumi tipahti puutarhaan pari päivää sitten ja laaksossa on sadellut lunta ja vettä. Ollut aika harmaata ja viileätä säätä, mutta jos pihaan tulee 10 cm lunta, niin ylös 10 kertaa sen verran, ja kun ennuste lupaa aurinkoa ja kylmää niin mitäpä sitä muutakaan kun mennä katsomaan. Easy math…

Millainen oli keli ja fiilikset kauden ensimmäisillä käännöksillä?
Kun päästiin ylös, siellä olikin tosi paljon lunta, ei juuri muita laskijoita ja aurinko paistoi. Vähän taas jännitti kikkailla syvässä lumessa siinä harjalla, mutta sitten kun sain laudan jalkaan, niin nopeasti homma muistui mieleen. Yllätyin iloisesti lumen laadusta ja määrästä. Ehdittiin korkkaamaan mäki, kun prolaskijat viritteli kameroita, ja voittajina skinnailtiin takasin ylös uudelle kierrokselle. Laskettavaa korkeuseroa tuli jotain 250 metriä per luuppi ja siinä sai ihan mukavasti pöllyteltyä kauden alkuun. Lopuksi takasin hissille ja sillä alas kylille. Ei mitään isoja laskuja, mutta tosi hauskaa oli stikkaa pyydaa pitkästä aikaa. Hyvä mieli!

Onko poikkeuksellista päästä jo tähän aikaan vuodesta vetämään hyvää lunta siellä päin?
Ei se niin poikkeuksellista ole, että pääsee laskeen tällaista lunta näin aikaisin, mutta ei ihan jokapäiväistäkään. Moni ei jaksa vaivautua mäkeen vielä tässä vaiheessa.

Millaista säätä on nyt luvassa? Lämpeneekö, vai näyttääkö tallä hetkellä yhä talviselta?
Nyt lupailee vaihtelevaa keliä: viileätä, sateista ja kovaa tuulta. Kylällä on harmaata ja märkää, mutta ylhäällä on talvi. Kyllä sieltä tulee lisää lunta…

Meinaatko uudestaan ylös ja laudan päälle kun keli aukeaa?
Jos ei ole parempaakaan tekemistä, niin miksei menisi laskemaan.


Tags: , , , ,

Vastaa