Kerro vapaasti millaisia juttuja haluaisit lukea Huipun www-sivuilta? Ja Huippu kiittää!


Nordic Hooligans: Making of Video

Making of Video

Tervetuloa Nordic Hooligans blogiin! Jaamme täällä kaikki hyvät ja huonot hetket jotka tulevat vastaan leffaa tekiessä. Julkaisemme ”making of” videoita, kuvia ja fiiliksiä mahdollisimman usein läpi koko talven aina ensi syksyn ensi-iltaan asti. Olemme pari viimeistä viikkoa yrittäneet saada kaikki palaset kohdilleen tulevia kuvaksia varten ja siksi olikin mahtavaa päästä aloittamaan projekti promokuvauksilla! Valokuvaaja Atte Tanner hyppäsi tässä vaiheessa tiimiin mukaan ja saimme homman käyntiin.

-Tuotantotiimi // Juho & Matti

Syksyn tuoma kylmä sää ja sateet takoittavat sitä, että ajatukset alkavat siirtyä surffauksesta laskemiseen…

Viime sunnuntaina menimme ottamaan promokuvia tulevaa leffaa varten erääseen hylättyyn tehtaaseen. Tarkoituksena samalla pitää ryhmän kanssa palaveria tulevasta kaudesta ja tästä projektista. Promokuvien ottaminen oli kuitenkin tärkeimpänä mielessä ja tämä paikka oli siihen tarkoitukseen täydellinen. Erittäin lahjakas valokuvaaja Atte Tanner tuli ottamaan kuvat, hän kertoo kuvauksista tarkemmin tämän kirjoituksen lopussa.

-Laskija // Paul

Tässä Aten teknisempi speksaus kuvauksista:

”Aina on hyvä sää grillata”, totesi myyjä minulle paikallisella huoltoasemalla. Oli hyytävän kylmä syyskuinen aamupäivä ja tiskiltä edestäni löytyi tulitikkuja ja sytytysnestettä. Hämmennyin myyjän tokaisusta ja meinasin hätääntyneenä heittää pienen valkoisen valheen sytytysnesteen oikeasta käyttötarkoituksesta. Todellisuudessa en tosiaan ollut matkalla mökille, vaan valokuvaaman neljää laskettelijaa heidän tulevaa Nordic Hooligans laskuleffaansa varten. Sytytysnesteen jälkeen vuorossa oli ostoskärryjen ahtaaminen jo täyden auton takakonttiin. Tämän operaation onnistumisen jälkeen kuvaukset alkoivat yksittäiskuvilla kaikista laskijoista ja loppuivat ryhmäkuvaan, jonka syntymisestä kerron tässä artikkelissa tarkemmin.

Valaisu: Olin tunnollisesti luvannut palauttaa lainaamani ostoskärryt kuudeksi paikalliseen kauppaan. Osa porukasta lähti palauttamaan ostoskärryjä, joten tässä välissä oli sopiva rako asetella ja valaista kaikki valmiiksi ryhmäkuvaa varten. Päävalona kuvassa toimi kaksi vierekkäin aseteltua tasovaloa, tämä takasi tarpeaksi tasaisen valon kaikille ryhmän jäsenille. Lisäksi käytin kolmatta valonlähdettä, joka oli sijoitettuna ryhmän taakse valaisemaan savukoneen tuottaman savun.


Jälkikäsittely: Kuvan muokkaus alkoi Lightroomissa, jossa tein kuvalle kevyet perussäädöt. Näihin kuului tällä kertaa pieni valotuksen korjaus, kontrastin lisäys, clarityn lisäys sekä perspektiivin korjaus. Tämän jälkeen kuvan matka jatkui Photoshoppiin. Aloitin piilottamalla muutaman häiritsevän pisteen, sekä savusta hieman pilkottaneen takavalon Clone Stampin avulla. Seuraavaksi korostin jo olemassa olevaa savua valolla ja varjoilla. Lopuksi lisäilin savua toisista valotuksista sekä savupensseleillä. Koin tämän savun lisäyksen parantavan kuvan sommittelua ja tuomaan lisää tunnelmaa. Asiakkaan toiveena oli todella kontrastikkaat ja kohinaiset mustavalkokuvat. Turvauduin täten tekemään mustavalkokäännökseni Silver Efex Pro nimisessä lisäosassa. Käytin arvoja jotka korostivat tekstuuria mahdollisiman paljon, lisäsin rankasti kohinaa, pieni vinjetointi ja työ oli tullut päätökseen!
atte-kuva2

Jälkisanat:
Muistakaa turvallisuus! Monimutkaisen ryhmäkuvan ottaminen kannattaa mielestäni paloitella mielessään pieniin osiin, tämän jälkeen voit lähteä rauhassa ratkomaan nämä yksitellen. Tässä tapauksessa aloitin päättämällä kuvan sommittelun, johon kuului etualan lavastaminen ja tynnyrin sisällön sytyttäminen. Sommittelun ollessa kunnossa oli luonnollista siirtyä ensimmäisiin testi valotuksiin savun kanssa ja ilman. Sopivan tasapainon löydyttyä teimme muutamat harjoitus poseeraukset, sytytyimme askartelemamme soihdut ja rupesimme räpsimään!
Kuvat: Atte Tanner Photography

Nordic Hooligans hooligans.vevemedia.com

Muista seurata meitä myös Facebookissa, Twitterissä ja Instagramissa / #nordichooligans!

Vastaa