Kerro vapaasti millaisia juttuja haluaisit lukea Huipun www-sivuilta? Ja Huippu kiittää!


Huipun kansi 1/13


Huippu 1/13 on täällä! Ensimmäisen kansikuvan on ottanut Suomen kansainvälisesti tunnetuin hiihtokuvaaja Tero Repo. Kuva on otettu tämän vuoden huhtikuussa Alaskassa, Hainesissa.

Mitä voisit kertoa kansikuvan kuvaustilanteesta Tero?

Se oli aika nopea sutaisu. Heitettiin Samuel [Anthamatten] töppyrälle kopterilla. Sitten ovi auki, ja kuvattiin lasku kopterista. Lunta oli pirusti ja pientä vyöryvaaraa, mutta Samuel hoiti homman kotiin komealla linjalla, välttäen pahinta sluffia.

Millaiset olivat omat tunnelmasi ja tavoitteesi tuona päivänä?

Silloin kun on kelit ja olosuhteet kunnossa, mennään täysillä. Laskijat tietää, että matskua tulee. Nekin vetää täysillä kelien ollessa suosiolliset. Itse yritän stressata laskijoita mahdollisimman vähän, mutta samaan aikaan viestiä, että nyt on liipaisin herkässä. Tämmöisinä päivinä itsellä on varmaan pulssi lähellä sataa, vaikka istun kopterissa lähes kaikki kuvaukset. Jännittää pirusti laskijan puolesta, kuten tuonakin päivänä. Onneksi näillä aamuilla tietää, että kun ammattilaskija on linssin edessä, niin kyllä usein tulee tulosta. Jos ei tule, niin sitten pitää syyttää itseään.

Miten päädyit juuri tämän kansikuvan kuvakulmaan?

Alaskan reissuilla me kuvataan lähes 80% kopterista. Ennen kuvausta jutellaan pilotin kanssa linjoista, ja tehdään ehkä yksi testiajo. Mulla ja filmaajalla on koko ajan radioyhteys pilottiin ja kommunikoimme lennon aikana tosi paljon tyyliin: ylös, alas, vasen, oikee. Simppeliä, mutta samalla pitää tietää mihin kopteri ja kuski pystyy.

Oliko kylmä?

Kopterissa kun lentää ovi auki, on polvet ja etenkin sormet tosi kohmeessa.

Olitko kauan passissa?

Tommonen yhden linjan kuvaus kestää pari minuuttia.

Menikö kaikki putkeen?

Aina voisi tehdä asiat paremmin, mutta olen kyllä ihan tyytyväinen tuohon laskuun ja kuviin.

Mitä olisit tehnyt toisin?

Ehkä olisin ollut 50 metriä ylempänä helillä. Olisi näyttänyt kuva vielä paremmalta.

Tags: , , , ,

Vastaa