Kerro vapaasti millaisia juttuja haluaisit lukea Huipun www-sivuilta? Ja Huippu kiittää!


Tunnelmia tunturista


teksti ja kuvat: Mikko Lampinen

Lapin kesässä riittää ulkoilutekemistä moneen lähtöön. Tarjolla on mm. maastopyöräilyä, juoksua, kalastusta ja vaellusta.

Helteisenä heinäkuunlopun päivänä lähdimme lumilautailija Miikka Hastin kanssa nauttimaan Pallastunturin lähimaastoista. Miikka on vauhdikkaiden lautailulajien lisäksi innokas luonnossa liikkuja.

Mittarissa oli + 24 astetta ja keli oli tuuleton. Päätimme ottaa rauhallisesti. Nappasimme matkaan kalastusvehkeet ja vaellusvarustuksen ja suuntasimme Pallaksen maastoihin.

Aloitimme kalastuspuuhilla, mutta purolta löytyi reilusti hyttysiä ja paarmoja, eikä kalakaan syönyt parin tunnin yritysten jälkeen. Päätimme paeta ötököitä tunturiin ja vaelluspoluille.

Päivän päätteeksi nousimme leppoisaa polkua Mustakeron huipulle. Mustakerolta oli iltavalossa hienot näkymät Pallaksen tuntureille, Ylläkselle ja lähijärville. Valoa on edelleen pohjoisessa reilusti enemmän kuin etelässä, eikä missään vaiheessa yötä tule pimeää hetkeä.

Huonosta kalaonnesta sisuuntuneena Miikka päätti suunnata vielä yöksi kalapurolle onneaan koittamaan ja telttailemaan. Kalaa ei tullut yö- eikä aamusyönnillä, mutta hyttysillä oli hyvä ja hikinen saalis.

Lisää vinkkejä retkeilyyn Pallaksella tästä.

Vastaa