Kerro vapaasti millaisia juttuja haluaisit lukea Huipun www-sivuilta? Ja Huippu kiittää!


Tromsø Enduro tulee 19.7.2013

1 300 korkeuserometriä, hienoja maisemia ja hyvää asiaa! Näitä on tarjolla Grønnlibrunalle, Rundfjelletille ja Litje-Blåmannenille suuntautuvassa maastopyörä-endurokisassa lauantaina 19. heinäkuuta.

Tunnelmaan pääsee jo edellisenä iltana Straumshellassa sijaitsevalla camping-alueella (Hella, 30 km Tromssasta). Hengailun lomassa voi tutustua kisareittiin ja muihin alueelta löytyviin maastopyöräilypolkuihin.

Tapahtuman järjestäjänä toimiva Juha Tolvanen (FIN) kertoo, ettei kisareitti ole teknisesti vaikea.

”Reitti on selkeästi vaativampi kuin XC, mutta silti lähinnä trail ridea. Alaspäin ajamisen taitoa on korostettu, mutta kestävyyttäkin vaaditaan. Pyrimme tarjoamaan mahdollisuuksia myös omavalintaiseen ajolinjaan siten, että kuski voi valita teknisesti helpon ja vaikean välillä. Helpolla linjalla menetät aikaa, vaikealla saatat taas voittaa sitä.”

”Enduro ja trailride ovat aika uutta Pohjois-Norjassa, joten haluamme aloittaa varovasti. Emme säikyttele ihmisiä semi-down-hillillä, vaikka sellaiseenkin täällä mahdollisuudet olisi.”

Kisareitillä on 2 – 3 etappia ja aikaa suoritukseen on enimmillään 5 tuntia. Hissejä ei käytetä.

Ensimmäistä kertaa järjestettävän tapahtuman osallistujamäärä on 50 ja osallistumismaksun, 200 Norjan kruunua per pyöräilijä, voi maksaa hyvillä mielin. Rahat tilitetään järjestelykuluja lukuun ottamatta vakavasti sairaille lapsille.

Urheilun lomassa voi ihailla maisemia vuorokauden ympäri. Kisat sijoittuvat viimeiseen keskiyönauringon viikonloppuun Tromssan alueella.

Juha Tolvasen mukaan Tromsø Enduron tekee ainutlaatuiseksi nimenomaan luonto.

”Pohjois-Norjan luonto on uniikki. En tiedä missä kaikki muut maailman enduro-kisat järjestetään, mutta tämä tapahtuma taitaa olla kaikkein pohjoisin. Missä muualla voi nähdä poroja, kotkia, vuonoja, vuoria ja keskiyön aurinkoa samana päivänä?”

Lisätietoja: tromsoenduro.wordpress.com

Vastaa