Kerro vapaasti millaisia juttuja haluaisit lukea Huipun www-sivuilta? Ja Huippu kiittää!


Kuuma pyöräilykesä Rovaniemellä

Juho Pusa

Kuvat ja teksti: Jaakko Posti, Pyöräilijä: Juho Pusa

Rovaniemellä on hypätty tänä vuonna suksilta pyörän selkään harvinaisen nopeasti. Yleensä siirtymävaihetta lajista toiseen kestää pohjoisessa 1 – 2 kuukautta keväisin ja syksyisin.

Lähtiessäni huhtikuun puolivälin jälkeen ”korkeanpaikanleirille” Kebnekaiselle olivat olosuhteet vielä aikalailla talviset, mutta palatessani kymmentä päivää myöhemmin olivat lumet sulaneet miltei kokonaan. Maastopyöräilykausi alkoi heti.

Maastopyöräilyn kukoistus pohjoisessa ei johdu yksinomaan säästä. Työn alla on Rovaniemi MTB –hanke, jossa alueelle tehdään ja merkitään yhtenäinen, laajempi maastopyöräilypolkujen verkosto. Merkityt polut antavat myös aloittelijoille mahdollisuuden nauttia pyöräilystä luonnossa.

Ounasvaaran Bike Park puolestaan muuttui tänä vuonna Kona Bike Parkiksi. Tämä tarkoittaa mm. sitä, että vuokrapyörien tarjonta parani huomattavasti, ja keskuksen alamäkipyöräilypolkuja kunnostetaan helpommin ajettavaksi. Kaiken kaikkiaan maastopyöräily tuntuu olevan Rovaniemellä hyvässä nosteessa, ja poluilla näkyy entistä enemmän uusia naamoja.

Ounasvaaralta löytyy hyvät mahdollisuudet painovoiman suuntaan kallistuvalle maastopyöräilylle. Vaaralta löytyy paljon merkkaamattomia polkuja, joita voidaan käyttää joko alamäkipyöräilyyn tai maastopyörä-enduroon.

Maastopyörä-enduroa Ounasvaaralla treenaa muiden muassa kuvissa esiintyvä Juho Pusa. Juho ajaa tänä kesänä Trek Enduro Series -nimellä kulkevaa enduron SM-sarjaa. Kauteen kuuluu 5 osakilpailua, joista yksi järjestetään Ounasvaaralla. Juho aikoo myös osallistua yhteen Enduro World Series -osakilpailuun joka järjestetään Val d’Iseressä ranskassa.

Lisätietoa Ounasvaara Bike Parkista sekä muista Lapin Bike Parkeista Ylläkseltä ja Leviltä.

Vastaa