Kerro vapaasti millaisia juttuja haluaisit lukea Huipun www-sivuilta? Ja Huippu kiittää!


Alpeilla hiihtokausi jatkuu

2

Kuvat: Mikko Heimonen, Mikko Lampinen ja muut laskukaverit

Sveitsin Les Marecottesissa piilopirttiään pitävä extreme-laskija ja Huipun avustaja Mika Merikanto, 39, on jatkanut laskukauttaan Zermattissa. Keski-Euroopassa suksia ei tarvitse lyödä naftaliiniin moneen viikkoon.

Millaiset olosuhteet Chamonixin ja Valaisin alueella on tällä hetkellä Mika?

Tämä talvihan on ollut todella luminen, ja lunta on edelleen poikkeuksellisen paljon. Itse asiassa Sveitsiin on satanut vielä viime päivien aikana ennätysmäisesti lunta. Varjopuolena ovat ennätysmäiset tulvat, mutta pujottelijalle kelit ovat parhaat vuosiin.

Miten pitkään arvelet kauden jatkuvan?

Huonompanakin lumitalvena pääsee mukavasti randoilemaan kesäkuun alussa, jos vain intoa riittää. Tällä hetkellä vuorilla riittää hiihdettävää varmasti juhannukseen.

Mitä olet puuhannut viime aikoina?

Toukokuun aikana kelit olivat aika haastavat isompien vuorien laskemiseen. Lunta on toisaalta todella paljon, mutta sopivia sääikkunoita turvalliseen laskemiseen on ollut vähemmän. Suunnitelmat ovat muuttuneet kelien mukana, ja monet reissut ovat menneet pakitteluksi. Keleistä huolimatta pääsin laskemaan toukokuussa muutaman harvemmin kunnossa olevan laskun, kuten Aiguille du Taculin Chere -rännin ja Aiguille Carreen pohjoiskurun.

Teit vastikään hiihtoreissun Zermattiin. Miten meni?

Tavoitteena oli laskea Lenzspitzen upea koillisseinä, mutta paikan päällä huomasimme tuulen tehneen tehtävänsä. Vain päivää aiemmin seinä oli upealla lumella, mutta paikalle päästyämme pohjoistuuli oli jo ehtinyt tyhjentää seinän lumesta. Onneksi viereisen laakson mäet olivat säästyneet tuulelta. Lopulta pääsimme laskemaan kaksi hienoa yli 4-tonnista toppia hienolla lumella. Ensimmäisenä oli Stegelnadelhornin (4241m) pohjoisseinä ja seuraavana päivänä harvoin hiihdetty Hochberhornin (4219m) koillisseinä. Lunta riitti edelleen noin kahteen tonniin eli Hochberhornin laskulle kertyi lopulta korkeuseroa noin 2 200 metriä. Hieno niitti kauden loppuun!

Mitä suunnitelmia sinulla on vielä näille lumille?

Nyt kesäkuun helteillä alkaa jo väkisinkin olla muut asiat mielessä. Nyt rillataan!


Sveitsin Zürichissä työskentelevä Mika Merikanto on laskenut Alpeilla satoja merkittäviä extreme-laskuja.

Kuvia Mikan Zermattin reissusta

Kuvia muista reissuista

Vastaa