Kerro vapaasti millaisia juttuja haluaisit lukea Huipun www-sivuilta? Ja Huippu kiittää!


Senjalla voi saada kaiken – joskus

”Yllättävän hyvä, mutta kylmä kuin helvetti”, kommentoi lumilautailija Miikka Hast toukokuista surf-kokemustaan Senjalla.

Hast ehti epäonnistua lainelautailuyrityksissään kolmesti, ennen kuin onnistui nousemaan aallolle Narvikin ja Tromssan välissä sijaitsevan saaren rannikolla tänä keväänä.

Hastin mukaan alueen aaltotiedotuksista voi tehdä joitain johtopäätöksiä, mutta pohjimmiltaan kyse on arpapelistä. Riskinotto saattaa kuitenkin kannattaa.

”Surfi oli aika pientä, mutta oikealla swellillä toimii loistavasti. Paikka on huikea, ja maisemat valloittavat. Hyvää keskitason aaltoa mahtavassa ympäristössä, kun läheisillä vuorilla näkyy vielä talvi.”

Senjalla on paljon rantaviivaa, eikä hyvän paikan löytäminen ole helppoa.

”Breikki ei toimi kovin usein, eli ei ole helppo scoorata hyvin. Mutta niinhän ne kaikki hyvät jutut toimiikin. Seikkailumielellä ja etsivä löytää.”

Hast arvioi paikan sopivaksi myös lumilajeihin.

”Ympärillä näkyi paljon laskettavaa, mm. useita kuruja jotka putoavat suoraan mereen. Ensi vuoden maalis-huhtikuuksi onkin suunnitteilla missio, jonka päämääränä on laskea puuteria ja surfata saman päivänä.”

”Nyt ei päästy enää putskua laskemaan. Yhtä kurua noustiin melkein toppiin, mutta kova tuuli pakotti kääntymään.”

Kuvat: Miikka Hast ja Henri Poikela

Vastaa