Kerro vapaasti millaisia juttuja haluaisit lukea Huipun www-sivuilta? Ja Huippu kiittää!


Lisää majoitustilaa Tamokiin

Mikko Lampinen_IMG_0950

Tamokin vapaalaskulaakso Pohjois-Norjassa on saamassa lisää kaivattuja majapaikkoja, kun lumilautailun ammattilainen Jarkko Henttonen avaa alueelle gjestehusin yhdessä paikallisen freeridevaikuttajan Aadne Olsrudin kanssa.

Kerralla noin 7 hengen asuinpaikaksi sopiva omakotitalo on alun perin Olsrudin kotipaikka. Gjestehusia koskevat tiedustelut voi lähettää suoraan Olsrudille Facebookissa, Tamok Friends –keskusteluryhmän kautta.

Muun muassa kansainvälisiä vapaalaskukisoja ja leirejä alueella organisoinut Olsrud-Henttonen -kaksikko on vauhdittamassa alueen matkailumahdollisuuksia muutenkin. Tekeillä on yhteinen varausjärjestelmä alueella vuokrattaville omakotitaloille. Tämän hetkisen arvion mukaan majoitusrinkiin on tulossa 5-10 taloa. Lisäksi miehet tarjoavat Tamokdalenissa opastuspalveluita.

Motiivia bisneksen kehittämiseen ei ole tarvinnut kaukaa etsiä. Henttonen muistelee samoilleensa alueella ensimmäisen kerran 90-luvun puolivälissä. Matkavarusteina olivat epämääräiset ajo-ohjeet ja kuulopuheet siitä, että kämpän saattaisi saada jostain vuokrattua.

Tilanne ei ole 15 vuoden aikana juuri kohentunut. ”Ei aluetta huonommin tuntevat harrastajat tiedä, missä taloja on ja miten niiden omistajiin saisi yhteyden”, Henttonen sanoo.

Tamokdalen on saanut vuosi vuodelta lisää näkyvyyttä mm. hiihtolehdissä ja –elokuvissa, mikä näkyy jyrkkänä kasvuna alueen kävijämäärissä.

”Tänä keväänä liikkeellä on ollut tosi paljon jengiä, jotka eivät ole edes kavereiden kavereita”, Henttonen toteaa.

Tamokin laakso tunnetaan melko lumivarmana alueena, jossa lämpötila pysyy useimmiten Lyngenin lukemia alempana.

Tällä kaudella hiihdollisesti houkuttelevaa norjalaista vuoristoa on taltioitu mm. Antti Autin leffa-projektiin Approach & Attack. Tamokdalenin maisemiin pääsee myös Autin edellisessä elokuvassa ”Relate to it”.

Tamokdalen, Norway

Images: Mikko Lampinen

Vastaa